Dişlerime özen gösteren bir kişiyim.
Ancak dişlerim son zamanlarda erik falan yerken sızlama yapıyordu.
Geçen hafta İzmir - Bornovadaki devletin diş polikliniğine kontrol amaçlı gittim.
Klasik devlet memuru doktor amca, 45 saniyede tüm dişlerimi kontrol etti ve bana 7 dişimin çürük olduğunu söyledi. Hepsine dolgu+temizlik yapılacağını buyurdu.
Ben güvenemedim bu uzman kişiliğe ve özel bir diş merkezine gittim.
Özel merkezdeki bacım da, hiç çürük dişimin olmadığını, hassas dişlere özel diş macunu kullanırsam sıkıntımın ortadan kalkacağını söyledi. Dediğini yaptım. İşe yaradı gerçekten :)
Ancak aklıma takılan bir paranoyak düşünce var: Ya gerçekten çürükse dişlerim ve içten içe çürüyorsa?? Bunu nasıl anlarım?

Bir de bu resmi kurumdaki elemanlar yaptıkları iş başına döner sermayeden pay alıyorlarmış diye duydum. Acaba bundan mı benim 7 dişi öpme girişiminde bulundu?

 

pek anlamam ama baya bir dolgum var şahsen. içten içe çürüme çok özel durumlarda olabiliyor mesela bende bir tane yanal düzlem çürüğü vardı. iki dişin arası çürük yani tabi röntgen ve şikayet üzerine gidince anca ortaya çıktı. yine de dikkatli bakınca görülebiliyordu sadece oraya bakılmadığı farkedildi. çok hayvani bir operasyon sonucu dolgusu yapıldı tabi orası ayrı.

ozdek

Üçkağıt tabii ki olur neden olmasın ki? Bu memlekette eğer tıbbi bir işlem yapıyorsanız (diş olur, ameliyat olur, doktor görüşü olur, yazılan ilaç olur) 3 doktora fikir sormadan iş yapmayacaksınız. Benim deneyimlerim bu yöndedir.

sui

panoromik radyografi veya periapikal serigrafilerle dişlerinizde cürük olup olmadığını öğrenebilirsiniz. röntgen yöntemleri bunlar.
periapikal serigrafi daha ayrıntılı olur, ön bölge daha rahat görülür.

keah
1

mobil görünümden çık