İkinci el sitelerinden birinden, bir arkadaşımız, binek otomobil ilanına telefonla görüşme akabinde aracın satılmaması için "telefon numarası adına" (hesap numarası değil) kapora yatırma hatasında bulunmuş, sahibine ulaşamıyor. Kapora çok büyük bir meblağ değil, yasal olarak ne yapılabilir, tecrubesi olanlardan yardım rica edeceğiz. En azından bu tarz bir dolandırıcılığın başkasının başına gelmemesi için ne yapabiliriz, nasıl uyarabiliriz ?




 

site yöneticilerine başvurun. iletişim / üye bilgilerini alabilmek için savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekmektedir. yalnız bu dolandırıcılık sayılmayabilir hukuken.
havale açıklamasında her hangi bir şekilde bu tutarın kapora ya da araç satışı ile alakalı olduğunu belirtmiş midir arkadaşınız?

mat couthon

pratikte bir şey yapılamaz. bilinen ve yaygın bir dolandırıcılık türü maalesef.

nereye bu gidis

havale açıklaması yok maalesef, cevaplayanlara teşekkür ederim.

zamansiz
1

mobil görünümden çık