arkadaşım saadet partisinden sandık görevlisi oldu. kendisi koyu chpdir ama para vericeklerini söyledi. 150 tl verecekmişler ona. önce 60 tl verecekler diye katıldı şimdi bu akşam arayıp parayı yükselttiler abi dedi bana. 150 tl vereceklermiş. parayı nasıl alıcan dediğim zaman partiler YSK dan alıyormuş parayı sonra bize veriyormuş. elinde makbuz falan da yok lavugun sdece sandık gorevlısı olduguna dair parti ilçe merkezinin kağıdı var.

bana hiç inandırıcı gelmedi.

1- bu gerçek mi ? mümkün mü ?

2- ysk para verecekmiş. partiler de parayı görevlilere aktaracakmış. yalan değil mi bu ? çok şüpheli geldi bana

3- geçen dönem herhangi bir partiden sandık görevlisi olup da bu kadar yüksek miktar da para alan oldu mu ? 150tl bence bu adamlar arkdaşı kandırıyor

4- bu bir yalansa arkadaşım gitmeyecek sandık görevine. cezası neyin siktiret de bu arkadaş yine de oy kullanabilir mi ? sandık görevi başka yerde, ysk sitesinde oy vereceği okul başka yerde.

 

100-150 alıyorlar gerçekten. Sandık görevlisi sandığında oy kullanmıyorsa oy kullanacağı yere gidip oy kullanabilir sonra da geri gelmek zorunda.

Beckwith

150 lira civarında bir para alıyorlar evet. ve bildiğim kadarıyla devlet veriyor. Arkadaşın oyunu görevli olduğu sandıkta kullanacak ikametinin nerde olduğu önemsiz.

onexey

Dursun bence. Bir anı bir tecrübe olur. Ben de durmustum seneler önce. Ama ben parayi partiden degil.devletten almıştım. 1 ay falan sonra vermişlerdi ama.

dafuq

partiyle ilgisi yok (ilgili bir durum varsa onu bilmiyorum ben)
sandık başkanları 150 lira alıyor, evet.
diğer görevliler de en az 90 civarı alır. belki de onlar da 150 alıyordur.
ama ysk'dan alıyor, partiden değil. hatta özellikle bağımsız olabilecek/durabilecek herhangi bir partiye üye olmayan birini arıyorlar ki usulsüzlük şüphesi doğmasın.

4-bu tip görevi olanlar, ikamet yerlerinde değil görev yerlerinde oy kullanıyorlar.


ayrıca çok uzun süren, emek isteyen bir iş. sabah 6,5ta falan göreve başlayıp akşam sayıma /teslime kadar devam ediyor.

jimjim

bu konuda ysk açıklamasına güvenmek gerek. partili üye 61,5 lira alır.

mmcamyel
1

mobil görünümden çık