Selam.
Marketlerde bazı ürünler inanılmaz ucuz olabiliyor zaman zaman.
Mesela 30 liralık deterjanı 20 liraya veriyorlar.
Acaba bu ürünlerin ikinci kalite veya sorunlu ürün olma ihtimali var mı?
Daha önce satış-pazarlama konusunda çalışıp, benzer deneyimi olan arkadaşlar var mı aramızda?
Fiyatın çok düşmesi kıllandırıyor açıkçası beni.

 

ucuz olan her malın kalitesi düşüktür demek değilmiş, bu kampanyaları yapmanın sebebi defolu malları ellerinden çıkarmaktır.Birde bu kampanyadan verdikleri ürünleri mesela elektronik alanında olsun arızalı olsa bile bazı şirketler geri almıyor.

not: gelen sevgi mesajları dolayısıyla değiştirdim :)

madrigal

bu konuda hiç bir bilgim yok ama tahminimce marketler bazı ürünlerde indirim yaparak göz boyuyorlar ve o zararı da başka ürünlerin fiyatını artırarak kapatıyorlar. yani deterjan vb. tüketim malzemeleri düşük kalite olmuyor.

bu sadece benim düşüncem.

pozitif dusunce de kazanir

Fiyatın düşmesinin tek nedeni kalite düşüklüğü değildir. Büyük süpermarket zincirleri, markalara sormadan böyle indirimler yapabilirler. Şöyle nedenleri olabilir:

i. Hızlı tüketim malıysa, son kullanma tarihi yaklaşmıştır.
ii. Moda bir ürünse, sezon bitiyordur, modası geçiyordur.
iii. Özellikle hacimli ürünlerde stok maliyeti, ürünün kendi maliyetinden fazla tutmaya başlamıştır.

Her üçünde de ana amaç "elden çıkarmak"tır. Velhasıl, bildiğiniz, güvendiğiniz bir markaysa alın ve tadını çıkarın derim. İyi markalar, ikinci kalite ürünlerini, üzerine belli bir ibare koymadan satmazlar zaten. İmaj her şeydir.

Ha, elektronik ürün konusunda, Migros değiştirme yapıyor mesela. Ama sakın garanti belgesi + fatura, fiş vb. evrakları yok etmeyin.

denizen

@madrigal
aslında söylemek istediğim kampanyanlar şunlar mesela:
"Bu haftasonu migrosta ariel 25 lira"
bi yamuk var mıdır bu tip kampanyalı ürünlerde?

zeki baba

madrigal, zaman zaman yapılan kampanyalarda; ürün satışını arttırmak, markayı, ürünü veya mekanı akılda bulunmasını sağlamak amaçlı indirimler yapılır. her indirimde olan eşyanın kalitesi düşüktür demek yanlıştır.

head

@ zeki baba

sadece bu kampanyalarda nasıl bir politika izliyorlar onu söyledim, zaten merak ettiklerini "pozitif düşünce de kazanır ve denizen" yazmış.Senin dediğinse sadece son kullanma tarihi yaklaşıyordur ve yeni mal gelecektir onları satmak için yapıyorlardır, zannetmem bir yamuk olsun deterjanda.

madrigal

sağda sola hayvani indirimler yaptık diye yazı yazan işletme sahipleri illa bozuk mal saıyor ya da yalan söylüyor olmak zorunda değil. sezon açıkken 5 kuruşa mal olan ama 10 kuruşa satılan x malından yeterince kar edildiği düşünülüyorsa; artık maliyetinin de altına satılmaya başlanır ki depoyu boşaltıp daha yüksek kar getiren mallar stoklanabilsin.

bloodorbloom

Ekonomi bilimine göre büyük şirketler bir ürünü en ucuza sattıklarında bile maksimum karı elde ederler, yani normal satış fiyatı maksimum karın da ötesi deli bi şey oluyo. Bu yüzden o indirimler o şirkete çok da koymuyo, markası değişmediği sürece alın bi sorun olmaz (elektronik için bi şey demiyorum orada başka faktörler de var)

selimse

kıllandırmasın, bu tip kampanyaları takip ederek alışveriş yapmak iyi geliyor bütçeye :) deterjan gibi uzun süre saklanabilen şeyleri büyük boy almak daha mantıklı zaten. ama yiyeceklerden özellikle ucuzluk marketlerinde indirimde olan ürünler genelde son kullanma tarihi yaklaşmış olanlar oluyor.

tarantinoesque
1

mobil görünümden çık