Selam,

Haziran 2011' den bugune kadar sigorta primlerim hep odeniyor. Arada askere gidip geldim ve askerligimin resmen bittigi tarih de 31 Ocak 2013. (git: esgm.sgk.gov.tr) adresinden sorguladigim kadariyla bu tarihten sonra GSS tescil kaydim bulunmaktaymis ve bir miktar borc birikmis. Ben 31 Ocak' da askerden gelip 25 Subat' da ise basladim. 25 Subat' dan bugune kadar da primlerim duzenli olarak yatiyor(yine ayni adresi kullanarak sorgulama yapinca gorebiliyorum). Peki bu borc neden birikmis olabilir ? Ise ilk basladigim zaman is yerinin SGK' ya ayrica bir sey mi bildirmesi gerekiyordu ? Eger bir borc varsa sadece 31 Ocak - 25 Subat arasina ait olmasi gerekiyor diye dusunuyorum. SGK merkezlerinden birine gitsem bu borcu sildirebilir miyim ? Yoksa is yeriyle mi konusmam gerekiyor ?

Yardimlariniz icin tesekkurler.

 

@ykyt ilk basta askere gittigimi saymadi bu adamlar diye dusundum ama yukaridaki adresten "GSS Tescil Sorgulama" bolumune girdigim zaman "2013-01-31 tarihinden itibaren 60/g İsteğe Bağlı Sigortalılar kapsam türü ile tescil kaydınız bulunmaktadır." diye bir mesaj cikiyor karsima. Yani askerlikten sonra bu borc birikmeye baslamis anladigim kadariyla. 31 Ocak 2013' de resmen askerligim bitti cunku benim. Dogru degil mi ?

sterimar

@ykyt 13 donem diyor ve 1564 TL. Faiz dahil.

sterimar

@ykyt bagli bulundugum sosyal guvenlik merkezini nasil ogrenebilirim ? Benim bildigim kisinin bagli oldugu bir sosyal guvenlik merkezi yok. Herhangi bir yere gidince halletmeleri lazim. Yoksa is yerinin bagli oldugu sosyal guvenlik merkezinden mi bahsediyorsun ?

sterimar

valla biraz once alo maliye' yi aradim onlar da net bir sey soylemediler. once bagli oldugum sgk' yi sordular. bilmedigimi soyledim. sonra is yerinin bagli oldugu sgk' ya bakiyoruz dediler. is yeri 2 tane sgk' ya birden bagli gorunuyormus. sonra size en yakin olan sgk' ya gidin dediler. kafam corba oldu iyice. yarin ilce ilce sgk dolasacagim sanirim.

sterimar

Isimi hallettim bugun. Olur da soruya google' dan falan gelen olursa diye yazayim: @ykyt' nin dedigi gibi ikametinin oldugu yerdeki sgk subesine gitmek gerekiyormus. Kimlik numarasini soyleyince 24 gun haricinde kalan borcu sildi.

sterimar
1

mobil görünümden çık