www.tchibo.com.tr adresindeki aleti almaya karar verdim. Normal satış fiyatı 250 lira ama arada kampanya yapıp fiyatı epey düşürüyorlar. Birinci soru, bu kampanyalarda fiyat en fazla ne kadar düşüyor? Babalar gününde 150 liraya kadar düştü diye hatırlıyorum, doğru mu? İkinci soru da bir sonraki kampanya ne zaman olacak bilen var mı?




 

valla bu fiyat bile inanilmaz. kalitesini bilmiyorum ama espresso makinasi icin cok uygun. www.ebay.com

badseed

Espresso makinaları için fiyatı çok uyun fakat bu makinalar sadece tchibo'da satılan kapsüllerle kullanılıyorlar. Yani kahve yapmak için o kapsülleri almak zorundasın. sanırım 8'li paketleri 7 lira ile 9 lira arasındaydı. öğütülmüş kiloyla aldığımız kahveye göre pahalı tabiki. Yani her 8 bardakta bir, bir paket kapsül almalısın. Hesaba vurunca pahalı ve zahmetli yani.

naylonlee

bir de youtube'dan falan bak, tek kapsül bir fincan etmeyebiliyor. düzgün bir fincan kahve içebilmek için 2 kapsül falan harcaman gerekebilir.

stereoseyfi

Bu makineyi istememin esas sebebi o kapsüller zaten. Kilo ile satılan kahveye göre mutlaka daha pahalı olacaktır ama bu kapsüllerle her fincanda taze kahve içiliyor ki bence verilen ekstra paraya değer.

aluminyum

www.hepsiburada.com varken sen git tchibo al!!!

cliquot

50 lira düşer en fazla. latte matte tarzı sütlü köpüklü şeyler içmiyorsan, cafissimo compact en işlevseli. hatta compact al yanına bi de süt köpürtücü al, 20 lira falan tchibo da. klasik versiyonunda double espresso yapmak istediğinde kapsülü tak çıkar zahmetli oluyor. compact ta kullanılmış kapsül haznesi var, duble yapmak çok daha kolay.

tomofilli hasan

Kim diyor yahu onu; kapsüllerle her fincanda taze kahve diye. Kahvenin tazeliği kavrulma tarihiyle alakalı. Kapsüller oneway valve li bile olsa "oksijen görmüyor ki" deseniz bile kahvenin tazeliği pek çok faktöre bağlı. Zaten kavrulmuş çekirdek kahve alırsanız o da size hava geçirmeyen one-way paketlerde gelecek. 3 haftadan sonra yavaş yavaş bayatlamaya başlayacak gidip 2 kilo almadığınız sürece bayat kahve diye bir şey yok.

Kapsül kahve makinelerinin kullanılmasının sadece tek bir amacı vardır o da kahve hazırlamada: temizlik ve hazırlık proseslerini yapmamak. Kapsül koydun yaptın paketi attın. Ne öğütme var ne disturbition var ne tamping var ne makina kaç derecede portafiltreyi yeterince ısıttım mı vs. vs. Bunlar yok. Kısaca bir baristasız kahve yapma imkanı. Ama ne kadar iyi kahve. Zaten soru burada başlar. Değerlendirme de 1-10'da kapsüllü makineyle her seferinde 4-5 kalitesini alırsınız evet hep alırsınız ama 4-5 finito. Orta alt bir makineyle (beko gibi) biraz işi öğrenince 8 içersiniz. 3 de içersiniz ama 8 de içersiniz. Pro makine/öğütücü ikilisiyle 8-9-10'da gezersiniz.

Kapsüllü makineler oteller gibi; var olan müşterinin oraya özellikle kahve içmek için gelmediği maliyetin birim fiyata yansıtılabildiği yerler için idealdir. Temizlik/ekstra personel sıkıntısı olmaz. Ev için de kötüdür demiyorum ama iyi olma sebebi tazelik değildir daha az emekle kahve içebilmektir, çözünebilir kahve de öyledir misal.

wallcan

Bir yerde deneme amaçlı için derim. Cafissimo aldık, cafe creme kahve aşırı acı geldi. Epey bir süt koyarak içilebilir hale getirdik ki normalde espresso'yu çok severim.

Başka markanın kapsülünü de kullanamadığınızdan makinenin markasını iyi seçmek gerekli.

burfak

normal espresso makineleri herkesin uğraşabileceği bi şey değil. adam sabah kalktı işe yetişecek on dakikası var. kahve öğütmekle falan mı uğraşacak? onlar emekliler ve vakti bol olanlar için ideal.

acı oluyor diyen arkadaş, sen starbucks tan filtre kahve aldığında şeker atmadan içebiliyor musun onu? lungo yaptığında yani kahveden daha fazla su geçirdiğinde kahve tabi ki mi miktar acır, espresso gibi olmaz. biraz şeker atarsın sorun çözülür. bunun markayla bi alakası yok. nespressoda da lungo yapsan aynısı olur.

ayrıca bu kullandığın kapsüle de bağlı, ben caffe crema kapsüllerini denedim beğenmedim. şimdi sadece brasil beleza kullanıyorum, lungo yaptığımda bile acı olmuyor.

tazelik konusuna gelince kapsül tabi ki taze kavrulmuş ve çekilmiş kahve kadar taze kalmaz ama tchibo'da açıkta satılan o leş gibi bayat kahvelerden çok daha iyidir kapsül.

tomofilli hasan

Ben zaten cafe creme'e abanmayın diyorum denemeden.

Bir de bu kapsülün içinde konsantre kahve mi var yoksa çekilmiş kahve mi? Yani daha fazla su geçirip lungo yapınca acı tat sanki konsantre kahvede olmazmış gibi geliyor. Ben hep konstantre kahve olduğunu düşünmüştüm.

burfak

Kapsül ve Taze kahve? Kapsül hiç bir zaman yeni öğütülmüş kahvenin tazeliğini vermez. Önceden öğütülüp, vakumlanmış kahveler ile aynı tazeliğe sahiptir.
Yani kapsül aldım taze kahve içeceğim derseniz yanılırsınız. Vakumlu kahve alın aynı şey.

Sabah işe giderken kahve yapmak 1 dakikamı almıyor. Öğütmek 10 saniyemi almıyor. Kaldı ki eğer sizde el değirmeni varsa, akşamdan öğütür sabah direk kahvenizi yaparsınız olur biter. Kahve emek işidir, bir kültürdür. Zaten taze kahve içmek gibi bir amacınız yoksa öğütücüydü çekirdekti uğraşmazsınız. Öğütülmüş vakumlu kahve alır paşa paşa içersiniz.

bugraa

çekilmiş kahve var kapsülün içinde.

tomofilli hasan

@cliquot senin makine de güzelmiş ama o sadece espresso tabanlı kahveler yapabiliyor, filtre kahve de yapabilen bir modeli var www.hepsiburada.com adresinde ama çok pahalı.

@wallcan ben diyorum. kahve bayatlatmak için illa 2 kilo almaya gerek yok, tamamen evde ne kadar kahve tüketildiği ile alakalıdır o. daha pahalı makineler ile daha iyi kahve içebileceğimin de farkındayım ama benim için bu makine ideal.

@bugraa yaşadığım şehir itibarı ile benim zaten diğer tek alternatifim vakumlu kahve. ama vakumlu kahve bile ne kadar az alırsanız alın, paketin sonuna doğru bayatlayıp gidiyor.

arkadaşlar, alternatif kahve makineleri veya kahve hazırlama yöntemleri konusundaki tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama ben kararımı çoktan verdim. bu makineyi ilk defa kullanacak değilim; arkadaşlarda, kuzenlerde vs. çok kullandım ve yapabileceği her türlü içeceğin tadına baktım. ben bu makinenin kahvesini sevmiyorum diyorsanız bir şey diyemem ama tazelik olayını defalarca test ettim, onayladım; paketin ilk kahvesinin tadı neyse son kahvesinin de tadı o. www.elizim.com adresindeki kızcağız da benimle aynı fikirde, kahve makinesi almayı düşünen varsa faydalı bir inceleme olabilir.

@tomofilli hasan aradığım cevap buydu, teşekkür ederim.

bu arada (bkz: caffisimo) başlığına göre de sevgililer gününde indirim yapıyorlarmış, o zaman almayı düşünüyorum.

aluminyum
1

mobil görünümden çık