ben 2 sene önce bu ing bank'tan (eski oyakbank) bireysel emeklilik sistemine girmiştim. 2 ay 80tl ödedim, sonra bu sistemden çıkmak istedim. müşteri temsilcisi bu sistemden çıkabilmem için 400tl gibi bir para ödemem gerektiğini söyledi ya da 6 ay erteletebileceği, 6 ay sonra tekrar devam edebileceğimi önerdi. bu bu şekilde 2-3 kez tekrarladı. bugün evime emeklilik aidatının 120tl olduğuyla ilgili bir mektup göndermişler. sinir oldum. bu sistemden nasıl çıkılır? ödediğim 2 aidat onlarda kalsın istemiyorum. yeter ki bu sistemden ayrılayım. sülük gibi yapıştılar yakama, bırakmıyorlar.

önerilerinizi bekliyorum.


 

Yanlış bilmiyorsam istediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Ama çıktığınızda yasal kesintiler olacaktır. Size BES satan satış elemanı muhtemelen kendi komisyonuna zeval gelmesin diye yalan söylemiş. ING Emeklilik'in çağrı merkezini arayıp çıkmak istediğinizi iletmeniz yeterli. O da olmazsa Emeklilik Gözetim Merkezi'ne, hatta Hazine Müsteşarlığı'na şikayet edebilirsiniz.

Seve seve çıkarırlar.

Ama ben şahsen çıkmanızı önermem. Şirketinizden memnun değilseniz başka bir şirkete geçersiniz. Bunu da aynı şekilde yapabilirsiniz.

kays el mecnun

çağrı merkezi ile görüştüm. "şu an emekliliğiniz pasif halde duruyor" dedi. birşey olurmu ileride dedim. olmaz dedi.

umarım olmaz :|

sql

bir şey olmaz zaten. sadece girişte 500-600 civarı bir para alıyorlardı. hava parası mı diyeyim, öyle bir şey. o ödenmediği için o zaman çıkamazsınız demişlerdir diye tahmin ediyorum. o da bitikten sonra istediğin zaman çıkabiliyorsun. sadece 10 senelik mi ne bir süresi vardı, ondan önce çıkmak istediğinde %15 bir kesinti alıyorlar, o da devlete gidiyor. bireysel emeklilik şubesinden çıkış başvurusu için form iste. doldur, gönder, 2 iş günü içerisinde değerlendirilir, 7 iş günü içerisinde paranız hesabınıza yatar diyor. aidat ile ilgili bilgilendirme ise her sene düzenli artış yapmalarının sonucu bilgi vermek için. yani "şu ana kadar 80 tl ödüyordnuz, biz hesapladık geçen senenin 80 lirası bugünün 100 lirası artık 100 lira kesecez hesabınızdan" gibi bir anlamı var. istediğin kadar ödeme istersen. farketmiyor.

electropie
1

mobil görünümden çık