genelde ingiliz gruplarını dinliyorum ve onları örnek alıyorum,the kooks,arctic monkeys gibi kendimde o tarz besteler yaptığımda british english aksanıyla söylemek istiyorum lakin çok türk kalıyor aksanım bunu nasıl geliştirebilirim birde genel anlamda ingilizcemi ilerletmek için yöntemler araştırdım; effortless english diye bişeye rastladım detaylı bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi bana bu konularda acaba ?




 

ben bbc izleyip tekrar ediyordum soylenen her seyi. evde yalnizken. gayet de oldu yani bence. en azindan cevremden o tepkileri aliyorum. (ingiltere'de hic bulunmadim)

kulagin iyiyse kolay oluyor.

evreka

dinleyip tekrar ederek geliştirebilirsin, tabi kulağın varsa. aksan kulağı herkeste olan bir şey değil. burnumuzun dibindeki+ ana dilimizin bir aksanı olan karadeniz aksanını bile aktörlerin nasıl katlettiğini izliyoruz dizilerde. 20+ sene abd'de yaşayıp hala türk aksanıyla konuşan adamlar gördüm. kulağın yoksa zor yani.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

jason statham filmlerini izleyip taklidini yapmaya calis herifin. Londra aksanini kaparsin.

march or die

ewan mcgregor filmlerini izle.

dafaiss

librivox diye bir site var. audio book sitesi. ücretsiz ve üyeliksiz.
oradan kitaplar indirip sürekli dinleyebilirsin. aksan kısmı biraz muaallak. deneyip sevdiklerini bulabilirsin.

goldentitan

effortless english hakkında bilgisi olan yok mu peki ?

cöptorbasi

hiçbir zaman ingiliz aksanın olmayacak, boşuna uğraşma. doğru telaffuz et yeter.

baldur

baldur +1

eğer öyle bişey gerçek olsaydı herkes her dili mükemmel bi teleffuzla konuşurdu.

take me rufee2

temelden başla. biraz yeteneğin varsa imkansız diye bir şey yok. www.bbc.co.uk

falafila
1

mobil görünümden çık