arkadaşlar 40 günlük erkek çocuğum kabız oldu.2 gün bekledik kakasını yapmadı,huysuzluk yaptı, fitil uyguladık fayda etti.tekrar 3 gün bekledik yine yapmadı, kıyameti kopardı, bugün yine fitil uyguladık ve fayda etti.

bebek büyük oranda anne sütü yetersiz olduğu için mamayla besleniyor.

fitil uygulamaya devam edelim mi?edeceksek ne sıklıkla verelim? başka çözüm öneriniz var mı?

 

özür dileyerek söylüyorum, muhakkak çocuğunu herkesten çok düşünüyorsun. ama ne biliyim bir bebişin sağlığı söz konusuyken, ufacık bişeyde olsa, duyurudan fikir almak belki sonra pişman edebilir seni, belki de abartıyorum bilemedim. umarım iyileşim yaldır yaldır bırakır en kısa zamanda...
cevap olmadı bu tabi..

tck35

öyle 2 3 gün beklemeyin, kaka yapamıyorsa makata zeytinyağı sürebilirsiniz, yardımcı olur. papixle falan.
bebeğe jimnastik yaptırıyor musunuz? her gün güneşlendirmek için kolları bacakları açık güneş görebileceği bi yere yatırın. güneşlenme esnasında da kolları bacakları hareket ettirin. kolları açıp kapatın, kendini kucaklıyormuş gibi olsun sonra açın kollarını. 4 5 kez yapın bunu. bacakları da karnına doğru (dizler kıvrılacak) ileri geri yapın. bisiklet binme hareketine benzer şekilde.
karnını sırtını ovun hafif hafif. hem mutlu olur hem de sindirim sistemi, kaslar vs çalışır.
kabızlık devam ederse mutlaka doktorunuzla görüşün.
mama da kabızlık yapıyor olabilir, doktorunuza/ sağlık ocağına danışıp mamayı değiştirebilirsiniz.

güle güle büyütün, uzun ve mutlu yaşamı olsun.

hayat aklini konusacak bir filozof uret

@tck35 inanın şahsen gittiğimiz ve telefonla görüş sorduğumuz 3-4 doktor olmuştur.acaba yeni bir fikir veren olur mu diye soruyorum.dikkatinize teşekkür ederim.

uyutulan yogurt

Fitile çok alistirmayin bence sonra tembellesecek bağırsakları. Güzel bu muayene ettirin, anal fissur (çatlak) olabiliyor bebeklerde. O da kabızlık yapiyor. Kabizlik catlagi artiriyor. Kısır döngü.

Ilık su dolu bi legene falan oturtabilirsiniz. Popoya zeytinyağı surebilirsiniz.

Bir de ilk 6 ay anne sütü diyorum:) anne sütü az diyen annelerin % 60 ı yaniliyor. Siz belki haklisinizdir ama okuyanlar da bilsin işte:)

the kene

hayat aklini konusacak bir filozof uret +1
çocuk biraz soğukta otursun

baydemir
1

mobil görünümden çık