tansiyonu normal biriyim. tansiyon normalken nabzımın 120 olması ihtimali nedir? kısacası ne oğlum bunlar?

tansiyon kanın damar içindeki basıncı
nabız kalp atım sayısı


değil abim. şimdi kalp kasılıp gevşiyor ya o yüzden kan dalga dalga gidiyor. musluktan akar gibi değil. o dalga tebelerinin sayısı nabız. kalbin hızı oluyor yani.
tansiyon ise kanın damara yaptığı basınç. ne kadar itekliyor yani damarı. büyük kalp kasıldığında?? küçük gevşediğinde gibi bir şey.
tansiyonun kanın yoğunluğu ile alakalı mesela ama normal bir tansiyon ile nabzın yüksek çıkabilir çünkü güzel bir kız görmüşsündür ve "allahım ne güzel bir şey" diye düşünüyorsundur.


ARO kardeşler. epey güzel oldu bu bilgiler. telefona bi uygulama indirdim nabız ölçecektim 120'den aşağı ölçmedi meret. ben de mayıs'tan beri düzenli olarak spor yapıyorum. direk kardiyo sporları aslında: bisiklet, koşu, yürüyüş. asıl amacım bisikletimi geliştirmek tabii, diğerleri sadece kondisyon amaçlı.
sadede geleyim, tansiyonum normal ama nabzım bir iki gündür böyle çıkınca işkillendim. sanırım o telaşla elimle ölçünce de yüksek çıktı nabzım. bugün spordan sonra ölçtüm 170 çıktı. yarım saat sonra ölçtüm 65 çıktı. sanırım program bi işe yaramıyor ben yine elle ölçmeye devam edeyim. boşuna telaş ettik.
hepinize çok teşekkürler.


sparkle değil deyip aynı şeyi yazman çok komik olmuş
