selam,
19 litrelik su damacanalarını, sebile takarken kullanılan bir kapak var.
Damacanaya takılıyor bu kapak.
Ucunda küçük bir deliği var ve sebile oturuyor o delik.
Bizim atomik zekalı sucu o kapağı da götürmüş.
E bizde de kabahat yok değil tabii.
Şimdii, ben bu kapağı nereden satın alabilirim. Tebrübesi olan var mı?

 

yurdum sucuları damacananın mavi plastik kapağını (sebile uysun diye olan kapak değil, bildiğin şişenin ağzını kapatan, sökülüp atılan kapak) damacanadan çıkarmayıp, ortasından dürtüp delerek sebile takıyorlar. o derece ki, artık su üreticileri bile kapaklarının ortasına + şeklinde çizik atıyor dürtünce kolay delinsin diye.

atomik zekalı sucu da bugüne kadar sebile takıp sebilden çıkardığı bütün damacanalara aynısını yaptığından dikkat etmemiştir sizinkinde özel kapak olduğuna. damacananın dürtülüp delinmiş kendi kapağı sanmış, öylece alıp götürmüştür. bi daha çağırın ve hiçbir şey söylemeden sebile takmasını isteyin. bakın nasıl yapıyor :)

kibritsuyu

öyle ki ben bunun için özel kapak olduğunu ilk defa duydum. damacanın kendi kapağını bıçakla hafifçe delip sebilin üstüne koyuverin. kapak da nemiş yahu?

bordeaux

bildiğim gadarıynan o damacana kapağının damacanayı çevirirken dökülmesini engellemekten başka bir fayfası yok.

kapakak

hatta bazı sebillerin o şişenin konulduğu yerde beyaz ve bir çivi gibi de bir bişeyi var. bıçakla neyle dürtük etmeden şişeyi kapakla koy sebile, o çivi gibi de bir bişey deliyor onu. akıyor su yine. çivi gibi de bir bişeyi yoksa o başka tabi.

barbaroj

biz bunu su satan yerden aldiydik, demek ki ellerinde var veya edinebiliyorlar. sorunuz ediniz.

orqan
1

mobil görünümden çık