objektif bir yorum değil tabi kimseyi de birbirine düşürmek gibi bir art niyetim yok. solun ya da sola yakınlığıyla bilinen kişi ve grupların yaptığı müzikler daha kaliteli, daha güzel sanki? sizce de öyle mi? *yanlışsam düzeltin.
*yok hacı sen şunu dinlememişin daha diyebilirsiniz.
*örneklerle zenginleştirirseniz pek hoş olur. yeni tatlar çıkar.


 

söylemleri seni memnun ettiği için sana öyle geliyor.

dokunmakalbime

bunun en temel sebeplerinden birisi; sol, sosyalist kafa yapısının bireye daha fazla özgürlük sağlaması, düşünsel olarak, yaşam tarzı olarak daha fazla alan sağlaması. birey özgür kılındıkça, kendini olduğu gibi ifade etme imkanını daha fazla buldukça daha da yaratıcı oluyor.

sağ; muhafazakar kafa yapısı ise daha kapalıdır. yeniliğe açık değildir, yeni şeyleri, birey olmayı, kendini bir birey olarak ifade etmeyi pek sevmez. cemaat olma, topluluğa uyum sağlama refleksleri daha ön plandadır. böyle bir kısıtlanma olunca da ortaya o topluluğun içindeki bir bireyin sanatsal bir şeyler koyması zorlaşıyor tabii haliyle.

düşünce yapısının ne derece açık ya da kapalı olduğuyla çok ilintili sanat icrası. sol düşünce alanı geniş tutuyor ve bu yüzden daha fazla üretiyor, sağ ise kısıtlıyor ve daha kısır kalıyor. bence bununla ilgili.

belirsiz biri

Abi zaten gerçek bir sanatçı açık görüşlü, modern, aydın olur. Bu fikirlerde bir insanın da solcu olma olasılığı çok daha yüksek. Yani etrafta fazla "sağcı sanatçı" yok zaten. Şarkıcı filan vardır o ayrı, ama sanatçı dediğinde iş değişiyor.

Karşı örnekler vardır elbet.

long live rock n roll

şöyle söyleyeyim beğendiğim sevdiğim şairler,yazarlar,gruplar bu konuda kim derseniz deyin %95 sol görüşlü çıktı.

bence de öyle evet.

uzunuzunilgi

şunu dinlememişsin galiba www.youtube.com

zombie0
1

mobil görünümden çık