Arkadaşlar evimin beyaz eşyalarını yenilemek istiyorum.
Marka olarak önerilerinizi alabilir miyiz?



 

buzdolabı kesinlikle samsung.

etna

Beyaz eşyada Vestel den uzakdur. Sağlamdır, dayanıklıdır ama servis hizmetinden dolayı biz nefret ettik.

ilkdefa

Siemens kesinlikle. Fırın, bulaşık makınası, buzdolabi...

islakkedicorbasi

buzdolabı: arçelik.
çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın: bosch.

kibritsuyu

Ariston alma da ne alırsan al arkadaşım.
Davlumbaz, fırın, ocak, çamaşır makinası, bulaşık makinası...Üç senede "hepsi" dağıldı.Ki, tüm eşyalarını takıntı derecesinde özenle kullanan bir insanımdır.Teknik servisi falan da rezalet.

Yenileyecek parayı bulur bulmaz ya Arçelik ya Bosch alıcam ben.

hickiran karasinek ve uyuyan karinca

arcelik ya da bosch. turkiye'de daha kaliteli urunu olan firmalar var tabi, yalniz bu ikisi hem kaliteli hem de servis aglari genis.

exulan

arçelik markasına biraz temkinli yaklaşıyorum. bir yılını doldurmayan buzdolabı sık sık sorun çıkartıyor. borularda karlanma oluyormuş falanmış filanmış. fişini çekip, bir gün bekletince düzeliyor.

aynı markanın ocaklı fırını da hayal kırıklığı oldu. ilk hafta ocağın kontrol düğmeleri yerlerinden fırladı.

servis çalışanları neşeli insanlar ama, düğmeler uçtu deyince, "fırını sık mı kullanıyorsunuz, üst taraf ısınınca düğmeler yerinden fırlayabilir, normaldir" gibilerinden kopuk açıklamalar yapabilme potansiyelleri var...

önceki beyaz eşyalar aeg markaydı, arada bozuldukları oldu ama çamaşır makinesi dışında kabul edilebilir bir kaliteyi sundular.

çamaşır makinesi olarak uzun süredir simtel kullanıyoruz. bir gazete promosyonundan gelmişti. 5-6 yıldır tık demedi.

matthias coltrain

electrolux

this is heavy

whirlpool, electrolux, bosh, arçelik

arçelik ve bosh'un yetkili servisleri candır, vesteli bilmiyorum daha dün 200 tane servis kapatma kararı almışlar. whirlpool'ada vestel bakiyor. electurolux'ten bi haberim.

05

ariston`dan seytan gormus gibi kac...

favori bosch... plase arcelik...

kaynak:tecrube

les

kesinlikle Bosch diyorum.Gerçekten çok kaliteli tüm eşyaları.

wonder why

kibritsuyu'na katılıyor ve aynı şekilde arttırıyorum. benden yaşlı arçelik'in hala canavar gibi çalıştığını görüp gidip kendime de arçelik aldım. taş gibi. diğer eşyalar bosch

atrin

bosch kesinlikle.. siyah ankastrelerini tavsiye edebilirim. ama ocak setini cam almasan iyi olur felaket kirleniyor..

wanksta

arceligi pek onermem, servisi cok genistir ama soyle tecrubelerim var: buzdolabinin 1 sene sonra arizalanmasi, set ustu ocagin dugmelerinin elinde kalmasi, bulasik makinesinin yikamamasi, camasir makinesi kapak acma dugmesinin kafasina gore takilmasi, sofbenin patlamasi ustune alinan elektrikli termosifonun da kazaninin catlamasi :)
arcelik bayisi ahbap var diye hep arcelik aldik ailecek ama memnun kaldigimiz urun yok yani. biraktik arceligi simdi mutluyuz. bosch, siemens, miele gibi markalar daha pahalidir ama odediginiz paraya degiyor.

eick

Valla bu işler biraz da şans. Bosch-Arçelik duosu iyidir ama, misal ben Bosch'tan iki şey aldım ikisinde de sorun yaşadım. Birincisi geçen yaz aldığım bir buzdolabı idi, buzdolabını kurdular, no frost denen buzdolabı buz yapmaya başladı. Servisi aradım, geldi baktı, buzlukta havayı döndüren menfezlerin önüne plastik taktı. Dedim ki, ulan madem bu plastikleri yapmışsınız, demek ki böyle bir sorundan haberdarsınız, niye ses etmiyonuz. İkincisi menfezleri komple kapatamazsın, çünkü içeride hava sirkulasyonu şart, o zaman bu problem bitmeyecek. Bana dedi ki servis "Abla bişi olmaz".

Tabii 2 gün sonra buzlanma devam etti. Bi daha aradım, gelip baktılar. Değişim istiyorum dedim, kayda girdiler neyse. Aradan 1 ay geçti ses seda yok. Sonra üstüne para verirsem başka modelle değiştirmeyi önerdiler. Neyse kabul ettik. Teslimat için aramadılar bir süre, ben baya bir kızdım falan. Sonra genel merkezi aradım, dediler ki "Yarın geliyorlarmış". Dedim ki "salak insan, yarın geliyorlar da bunu önceden bir arayıp haber verseniz, hani çalışan insanız biliyon mu". Kız "aa doğru kusura bakmayın" dedi falan filan.

Neyse aleti değiştirdik, onun da bir parçası kırıldı 1 hafta içinde o konuya girmiyorum.

Geçen gün de aspiratör aldım, servis üç kere geldi takmak için. Yok dolabın şeklini beğenmedi, en ufak bir delik açmadı, marangoz çağırın dedi ıvır zıvır falan.

Yani bilmiyorum, mallar iyi ama sıfır sıkıntı çıkar demek fazla iyimserlik olur.

sui

eski beyaz esyalarınızı ne etmeyı dusunuyorsunuz dıye sorsam acaba bana burdan kısmet cıkar mı dıye de meraklardayım.

esas itibariyle

eskilerin başka talibi var malesef :)

zeki baba
1

mobil görünümden çık