ya arkadaşlar. normalde benim ayaklarım kokmaz ama 3-4 ay önce aldığım müya marka yarım çizmeler leş gibi kokuyor. hem de hergün giymiyorum ayakkabıları. içindeki tabanlığı falan çıkarıp yıkamayı düşündüm. ancak içindeki tüm parçalar sabit. acaba bu kokuyu geçirmek için pratik bir çözüm var mıdır? (sabah sabah kötü oldu bu konu, kusura bakmayın.)




 

çoğu süpermarkette spreyler satılıyor. onlardan alın, şıp diye keser.

egilincecataligozukmeyenentelmuslukcu

sentetik malzemeler koku yapar ayakkabinizin ici sentetiktir kesin, o koku ayakkabiyi giydikce yine olusur. maalesef yapicak cok birsey yok. ayakkabiyi bol bol havalandirin, ayakkabi spreyi kullanin. ama dedigim gibi giydikce olacaktir o koku malzemenin cinsi yuzunden.

eick

sprey falan sıkmayın sakın. kısa süreli bir çözüm olur yakın zamanda çok daha kötü kokmaya başlar. keza yıkamak da aynı şekilde. iki durumda da ayakkabı derisindeki gözenekler tıkanır, hepten berbat olur.

benim önerim eczaneden "asit borik" (beyaz bir toz. tuzdan biraz daha irice) alın. ayakabıyı giyerken içine biraz serpin. ayrıca en önemlisi ayakkabıyı her gün giymeyin, gün aşırı giyin ve çıkardıktan sonra içine gazete falan koyup havalandırın.

ayakkabınınz kokuyorsa ayağınız da kokuyordur diye düşünüp borik asidi çorabınızın içine de koyun derim. ben bu lanetten bu şekilde kurtulmuştum. şimdi iki gün falan çıkarmazsam ancak koku oluşuyor ki o da normaldir.

lancelot du lac

at o ayakkabıyı ciddi söylüyorum at. öyle ayakkabı olmaz olsun zaten. askerde başıma geldi lanet olasıca bi ayakkabım vardı ayakkabıyı çıkarmadan bile kokusu geliyordu. allahtan bi ay sonra yeni bi ayakkabı buldum da kurtuldum.

rentts1

yemek sodasi koyup bekletmek de iyi geliyormus.

atmacaged

malzemesindendir. dandik malınızı çöpe attım diye bir mesaj atın adamlara.

can see
1

mobil görünümden çık