(Daha önce de aynı soruyu sormuştum, @coder'ın verdiği bilgiler haricinde başka cevap gelmedi.)

çalıştığım iş yeri çok ters bi yerde kalıyor ve baya yürümem gerekiyor. bakkala yürümem bile pek tavsiye edilmiliyor. bacağımda bir rahatsızlık var ve doktor ne kadar az yürürsem o kadar iyi demişti, çok yürüyünce ayağımda yaralar açılıyor falan filan.

araba alacak param ne yazık ki yok, bu ay a2 ehliyeti almayı planlıyorum.
şöyle bir araştırıken bu motor(aslında scooter) fiyatıyla dikkatimi çekti (bkz: piaggio fly 100)
yorumları da olumlu, tipi de güzel, bana yeter.


sürat yapmayı sevmem, efendi gibi kullanırım arabayı. motorda da o şekilde olacaktır.

motor kullanan arkadaşlardan her türlü yorumu bekliyorum. şu motoru al falan diye değil de(o ayrı bi konu), şunlara dikkat et, çok tehlikeli, inanılmaz keyifli gibi gibi...

her türlü yoruma, tavsiyeye açığım.

 

her turlu tavsiye ve yardim icin (bkz: eksiteker)

sozlukten icemanr ile iletisime gecebilirsin katilmak icin.

nawres

www.youtube.com

altin elbiseli adam da eksiteker'de bu arada.

nawres

küçük cc bir scooter ile başlaman iyi en başta bu.

20 yıllık motosiklet kullanıcısıyım, bu aleti ne kadar kullanırsan kullan tamam artık ustayım demeyeceksin bunu hiç unutma iki.

motor kullanma tekniklerine bakmışssındır ben yineliyor olabilirim bazılarını ama bazılarını ilk benden duyacaksın şunlar aklıma ilk gelenler
firen kullanırken arka firen ile beraber muhakkak ön fireni de 2 parmağınla hafifiçe sıkarak kullanmayı alışkanlık haline getir. ani durma gerektiren vaziyetlerde sırf arka firene asılarak durmak diye bir şey yoktur motorun kıçı savrulur %30-40 civarı ön fireni kullanmayı alışkanlık haline getir.
virajlara girerken motor rotasını sırf gidon ile değil kıçını iteleyip gövdeni daha dik tutarak gövedenle yap yani motoru gövdenle yatır gövden tüm dönüşlerde elin kadar rol alsın.
motorun standartında motor çalışınca otomatik olarak far yanmıyorsa bile mutlaka farlar açık olsun gece-gündüz.
motora bir top case taktıracak olursan ve motorun rengi siyah ya da koyu ise gece sürüşlerinde mutlaka dikkat çekici renkte bir mont vb şeyler giy ki araçlar tarafından farkedilebilesin.
arkana artçı oaldığında tek başına kullandığın rahatlıktan uzak ol artçıya konfor ve güven verecek sürüş alışkanlığını edin. rahat motor sürmeyen birinin arkasına asla oturmam mesela ben.
bu çok mühim dikiz aynalarını çok sık kullan. bu şu demek özellikle küçük cc motorların arkadan yaklaşıp geçen araçları çoktur arka tarafını da en az ön taraf kadar kontrol altında tutmak zorundasın. örneğin 125 cc bir motorum var beylerbeyinden bakırköye gidiş geliş 55 km, total 1 saat içinde git-gel yapıyorum bunun 20 dakikası dikiz aynasına göz atmakla geçiyor. tabii dikiz aynasına bakmak uzun uzun bakmak değil dediğim gibi göz atmak. bundan bir önceki çok daha seri ve büyüktü buna rağmen dikiz aynasını kullanmadan asla şerit değiştirmedim asla otobanda sırf önümü seyretmedim.
lastik basınçlarını ayda bir filan kontrol et ya da denge sorunu hissedersen.
yağ seviyesini mutlaka kontrol altında tut. yağın bitmesi demek bin liralı rakamlarla masraf demektir motor iner.
kasksız asla binme ama asla bu düsturun olsun bakkala bile gitsen.
yağışlı havalarda yatışlara ve ani firenlere çok dikkat et.
her motorcu mutlaka motordan düşmüştür, allah kimseye beter kaza vermesin. inançlı biriysen besmelesiz binme. bundan öte motosiklete tamam ben bu işi çözdüm diye binmeyeceksin her zaman içinde küçük bir korku taşıyacaksın ki tahminen genç bir adamsındır gençlik arada heyecanla tekayyüz eder o durumlarda bile vjjjjj diye yatıvereyim sollayıvereyim numara çekivereyim olayları hasıl olmasın alışkanlıklarına.
yoksa motora binen her insanoğlu kendini izleyenleri şaşırtmayı sever bunu unutma.

agy3

hem sözlük yazarısınız, hem motosiklet diyorsanız o zaman tek adres " ekşiteker/1 " okuyun ve sonrası gelir zaten ;))

icemanr
1

mobil görünümden çık