Geçen arkadaşlarla Cavs-Hawks maçını izliyordu. Cavs hücumdayken top Lebron James'de idi. Anderson Varejao ile de Zaza Pachulia eşleşmişti. Varejao perdeye gelirken Zaza bunu itti. Varejao da Lebron a çarptı. Faul hakkı dolmuştu ve Lebron 2 atış kullandı. Maçı anlatanlar ''niye Lebron kullanıyor ki Varejao'ya yapıldı faul'' diye geyik yaptılar. Sorum da şu;

Faulu burada kim kullanmalıydı? mesela tam o sırada Lebron şuta kalkmış olsa ama Varejao itildiğinden dolayı lebron'un şutu etkilense nolur? sonuçta faul Varejao'ya yapilmiyor mu?

Teşekkürler.

O kadar yazdım, buradan Memduh Öget, Recep Ankaralı ve Mehmet Keseratar 3lüsüne de selam gönderiyorum.

Beat L.A

 

faul iki türlü de varejao yapılmıştır bence. ama bu nba hakemlerinin garip ya da esnek mi diyim neyse artık böyle beklenmdeik kararları olabiliyor bazen.

birincisnde varejao kullanmalıydı, ikincisinde de atış hakkı dolmadıysa yandan başlamalı dolduysa da işte yine varejao atmalı bence.

tepedeki psychedelic adam

kesinlikle Varejao ibişi kullanmalıydı ama işte saykodelik adamın da dediği gibi NBA hakemleri benim gördüğüm en boktan basketbol hakemleri olduğu için yine yıldız kayırmışlar.

teritori

varejao kullanmalı bnce
bi kere gördüm şöle garip bi kural da var:
diyelim itti varejao yu lebrona çarptı lebronn şutu da girdi
o sayı verilir varejao tek atış kullanır..

arkadaş msn den yazdı cevabı idare et :D

yapcak bisi yok

varejao itildi, lebron'a çarptı, o anda atış kullanan lebron'un atışı girdi.

faul çalınır, atış iptal olur. daha önce örneklerini gördüm.

hadi olsun olsun, lebron önceden atış kullanmış olsun. atış girsin. hakem de olayın topın çembere girmesinden sonra olduğunu iddia etsin. öyle bir durumda da flagrant falan faul olur, teknik olur ama normal faul olmaz.

co2s2

ya o sırada lebron 3 lük atıyorsa peki. 3 lük atan adama doğru perdedeki adamı fırlatabilir miyiz?. bence o 3 atış kullanması lazım mantiken ama bilemedim.

x factor
1

mobil görünümden çık