babadan miras ani öfkelenme yüzünden tartışırken aklım uçuyor gidiyor. amaçsızca laf dalaşına giriyorum karşımdakiyle bir yerden sonra. tabi bu karşıdakinin tartışmadaki tutumuna bağlı olarak gelişiyor. nefretimi döndürecek söylemler sonucu ya da anlamamaya devam ettiği durumlarda oluyor. bu konuda kendime nasıl hakim olurum, tartışma teknikleri (kişisel gelişim)üzerine kitap vs. var mıdır? ne kadar yarar sağlarım?




 

Schopenhauer -> Tartışma sanatının incelikleri.

adoramer3ku

arkadaşım dediğim adama niye, neden vurayım? hatta sırf zıtlaşıyor diye birisine niye vurayım? tabi rahatlatacağı gerçeğini değiştirmez orası ayrı :).

bass solo take one

ne kadar sakin savunursan tezini o kadar vurucu olur. karsi taraf sinirlenmedigini, neden bahsettigini bildigini anladikca cildirir. sen de poker face ustu hafif gulumsemeyle anlatmaya devam edersin. budur. bagirmaya falan basladigin anda tartisma bitiyor, kaybediyosun zati.

el desaparecido

Karsidaki sohbeti sidik yarisina cevirdigi an birak he de peki de gitsin. Survivordaki manyak kiz gibiyse de ya uzaklas yada karsindakini tutup uzaklastir.
Bazilari haksiz ciksa da (ki normal bisey) son cumleyi soyleyen kisi olmak istiyorlar. Liseli gibi

102030

kendinden emin olursan sinirlenmezsin, soğukkanlı olursun. Bu da özgüven gerektiriyor. Sadece Bir kitapla olacak iş değil yani.
Bu yönde geliştirmelisin kendini. Bir de temel mantık yanılgıları vardır tartışmalarda kullanılan "ad hominem" "ad populum" "straw man" vs. Bunları iyi öğrenirsen bunları kullanan insanlarla tartışmaya değil bir aşamdan sonra konuşmaya dahi değmeyeceğini görebilirsin.
Şafak ural- temel mantık önerebilirim giriş mahiyetinde.

dafaiss
1

mobil görünümden çık