İyi geceler duyuru ahalisi,

Malumunuz bu gece hıdırellez gecesi. Bu konuda pek bilgi sahibi olmayan biri olarak bari bu sene ben de dilek dileme kervanına katılayım dedim. Belli mi olur, "çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin" mantığıyla niyetlendik falan ama yakınlarda hiç gül ağacı falan yok. Bu durumda dilek kağıdını ne yapmak gerekir? Sanki dilek kağıdını yırtıp suya attığımız bir versiyonunu da duymuştum bu geleneğin. Suya atma imkanım var.

Peki sizce ben ne yapayım şimdi?

 

arkadaş ne kadar problem yaptınız.. hıdırellez hızır ın imdadınıza, aciliyetinize yetişmesi değil mi? hızır'ı yollayan da yaratan değil mi? gül ağacıyla uğraşacağına, suyla muyla kafanı karıştıracağına birkaç dakika içten dua etsen daha iyi olmaz mıydı :) bütün çarelerin tükendi diye dedim tabi bunu. ben de yaptım. ama çabana hayran kaldım. saygılar.

aelfinn

bir çok versiyonu var bunun, herhangi bir bitkiye de bağlanabiliyor veya suya atılabiliyor dibe çökerse gerçekleşir diyorlar olmadı bir kayaya çizlebiliyor dalgalar silerse gerçekleşiyor gibi gibi
kısaca niyet önemli illa gül olmasın bir ağaçta olur yani dileyin siz sonuçta güzel bir gelenek, eğlence işi hıdırellez stres yapmayın içinizden geleni çizin bir ağaca filan koyun gün doğmadan da alın ama öyle derler.

lunedor
1

mobil görünümden çık