bu bir haftadir hapsirma, kasinti yüzde gözde, burunda, gözlerde yasarma filan var.

ciddi durumda ama son iki gündür.

yani disari cikiyorum cosuyo...

hayir su yasima kadar böyle bir sey gözükmedi, nasil olabilir ki böyle bi alerji?

olur mu ki?

 

Olur

uu1

benim de bir cilt rahatsızlığımdan sonra doktora sormuştum bu yaştan sonra alarjim olabilir mi diye.. çünkü okulumun yolunda çam ağaçları çoktur.. o da alerjik reaksiyonlar her yaşta her zaman ortaya çıkabilir demişti..

senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin

olur, alerji sonradan ortaya çıkabiliyor.

historien

ne kadar doğru bilmiyorum ama bu sene polen fırtınası olacakmış. alerjisi olanların dikkatine diyordu gazete.

edit :Avrupa'da uzun süren kış nedeniyle polen patlaması yaşanıyor. Ve alerji yapan polenlerinin rüzgâr nedeniyle Türkiye'ye taşınması bekleniyor.

Sabah gazetesinden Didem Seymen'in haberine göre "Uzun süren soğuk nedeniyle polenler hayli uzun bir süre kar altında kaldı. İlk tomurcuklanma önce ısınan ardından yeniden soğuyan hava nedeniyle kesintiye uğradı" diyen Leipzig Üniversitesi'nden Prof. Dr. Andreas Dietz, havaların ısınmasıyla bahar çiçeklerinin büyük bir hızla açacağını kaydetti. Baharda ilk tomurcuklanan bitkilerden olan huş ağacının polenlerinin çok alerjik olduğuna dikkat çeken Dietz "Küresel ısınma dolayısıyla, havalar ısınır ısınmaz ilk saman nezlesi vakalarını bekliyoruz" dedi. Andreas Dietz, saman nezlesine karşı hiposensibilizasyon denilen bir tür aşılama tedavisi uygulanmasını öneriyor. Bu tedaviyle alerjik bünyelerin yavaş yavaş reaksiyon gösterdikleri maddelere alışması sağlanıyor. KBB uzmanı son dönemde bunun için dil altından emilimi sağlanan damla ve drajelerin geliştirildiğini, ancak en iyi sonuçların küçük enjeksiyonlar halinde sağlandığını vurguluyor. Dietz akut durumlar içinse antihistaminik kullanımını öneriyor.

sutlu nescafe

olur, bende de 25'den sonra basladi.

mamu
1

mobil görünümden çık