Kocasından boşanmış, ailesi tarafından sahip çıkılmamış hatta kötü davranılmış, 40'lı yaşlarında bir kadın var. Bu kadının eline 105 bin TL gibi bir para geçiyor. Evi yok, nafaka yok, emekli maaşı var. Bulunduğu çevresinden uzaklaşmak isteyen bu kadın için tavsiye edebileceğiniz yerleşmelik bir yer var mı? Eşya falan da alması gerekiyor onu da hesaba katarsak iyi olur. Hayatının büyük bir kısmında Ankara, Eryaman'da ikamet etti bu hikayenin başkahramanı bu güne kadar. Sayfiye yerler tercihi. Eğer yeterince detaylandıramadıysam belirtirseniz sevinirim, ona göre eklemeler yaparım.




 

sayfiye yer nedir sorması ayıp

pipepicture

Yazlık falan tarzı işte.

flashdelirium

seferihisar geldi hemen aklıma. gidip görmüşlüğüm yok ama yavaş şehirler listesinde ve duyduklarıma, okuduklarıma göre tam yaşamalık bir yer. zorlu bir süreçten sonra iyi gelebilir.

nobetciokur

iznik. cok ucuz mustakil evler var, gol kiyisinda.

el desaparecido

ege'deki sahil kasabaları. o paraya oralardan ev alabilir. hem kendi başına rahat rahat yaşar hem de kafası rahat eder.
benzer durumdaki bir aile dostu kuşadası'na yerleşti mesela. bu civarlar olabilir...

black sabahat

Yalova'yı tek geçerim. Rahat küçük bir şehir, kimse öte git demez, bir kadın çok rahat yanlız yaşayabilir. Emlak fiyatları pahalı olabilir yanlız tam bilemiyorum ama toki konutları var 2. elden onlara bakabilir.

Elena

iznikliyim. fiziki çevre olarak güzel, ama yaşayan halk kitlesi yüzünden çok üzülerek söylüyorum ki bu şartlarda yaşamış bir kadın rahat edemez. ege/akdeniz ya da trakyayı öneririm.

xavininarapasi

canakkale balikesir taraflarinda bir koy uygun gelebilir.

modlar bu benim feykim silebilirsiniz

40'lı yaşlarında boşanmış kadın istanbul'a gelip ne yapacak? istanbul yaşanılacak bir şehir değil, hele bu özellikteki bir kadın için hiç değil. emekli maaşıyla her hafta sonu bara mı gidecek bu kadın aq.

baldur

Sayfiye demissiniz ama benim Eskişehir diyesim geldi, hem Ankarada yasamissa hep Eskişehir de Ankaraya benzediği icin alismasi kolay olur hem de ev falan rahat bulur hem de sehir kucukle buyuk arasi bisey hos yani
Edit: 1+1 bi ev alip icini doseyip ustune bir de ayagini yerden kesecek bir araba bile alir

Idonthaveausername

Marmaris

tiny penny

sinop diyorum.sakin sakin kimse karışmadan yaşar.

aşksız prens

İzmir - urla

[silinmiş]

kuşadası inanılmaz güzel bir yerdir, tavsiye ederim kesinlikle.
seferihisar, urla bunlar da fena yerler değiller.
fethiye taraflarının da bayağı güzel olduğu söylenir.
çanakkale'nin ege'de kalan kısmı var; küçükkuyu. -ve biraz altınoluk- 5-10 sene önce gittiğimizde inanılmaz hoşuma giden yerlerdi bunlar. apartta kalmıştık bizde, denize 10mt uzaklıktaydı ve çok iyi insanları vardı.
çeşme diyesim geliyor fakat orası diğer söylediğim yerlere göre biraz daha pahalıdır.
muğla'da güvercinlik var, bodruma 2 saat uzaklıkta, orası da bayağı güzeldir.


bu arada bana sayfiye yer önerisi yerine "bu parayla ne yapardınız?" diye sorsaydınız; önce bir karavanla ya da karavan almadan otostop v.b. şeylerle dünya turu yapardım.(40 yaş ne geç ne erken demek, ortada.) tahminlerime göre bu en fazla 20-25bin tl tutar. döndüğümde 80.000 bana kalırdı. bu paranın 50000 ile kuşadası'ndan bir ev alırdım. 10000'i ile eşyaları dizerdim(çok iyi olmalarına gerek yok) kalan 20000'i bankaya koyardım, yazı kuşadası'nda geçirir kışın tekrar dünya turuna çıkardım.(fakat parayı iyi kullanmak ve bu turu kısa tutmak önemli) kısacası yazın -ki bu kuşadası'nda 4-5 bazen 6 ay demektir- kışları da diğer dünya ülkelerini gezerdim.

papillon7

İzmir- Karaburun

safcocuk

papillon 100 bin lira ile bunlar yapılabiliyorsa, biz boşuna çalışıyoruz, 100 bin liramız olunca çalışmayı bırakalım.

baldur

Çanakkale'de herhangi bir sahil kasabası diyorum başka bir şey demiyorum. Ne insanları sizi yargılar, ne kötü gözle bakar, muhteşem insanlardır özetle. Şehrin güzelliğini falan geçtim-ki çok çok güzeldir-, insanlar açısından en rahat edebileceği yerlerden biridir kesinlikle Çanakkale.

cepeuc

@baldur, örnekleri var. ben lüks yaşamı sevmediğim için kendi yapabileceklerimi söyledim. her ay emekli maaşı+105.000tl az para değil.

dediğim gibi ilk önce; "bir karavanla ya da karavan almadan otostop v.b. şeylerle dünya turu yapardım.(40 yaş ne geç ne erken demek, ortada.) tahminlerime göre bu en fazla 20-25bin tl tutar. döndüğümde 80.000 bana kalırdı. bu paranın 50000 ile kuşadası'ndan bir ev alırdım. 10000'i ile eşyaları dizerdim(çok iyi olmalarına gerek yok) kalan 20000'i bankaya koyardım."
buraya kadar yapılabilecek şeyler ki yapan çok kişi tanıyorum. bundan sonrasında söz ettiğim şeyler ise zamanla olacak şeyler, 20.000tl ile direkt dünya turuna çıkın demiyorum, tabii ki her zaman olmaz bu turlar. orada kastettiğim şey mesela bir tur (atıyorum etstur) ile 6-7 günlük 3-4 şehri içeren turlar. 1000-3000 civarı oluyor bunlarda zaten -ki yine her zaman yapın demiyorum-
tatilden ve dünya turundan insanların ne anladığına çıkıyor tabi sonuç. ben minimum parayla müthiş tatil yaparım fakat sefalet içerisinde yüzüyor olurum, daha doğrusu oluyor gözükürüm diyelim(kalacak yerim olmaz, çadırda kalırım, cs'den ev ayarlarım v.b.) ama siz "rahatım önemli" derseniz tabii masraflarınız da artacaktır. bu bağlamda yazdım ben.

papillon7
1

mobil görünümden çık