ismini vermek istemediğim bir ülkenin dallama gümrük memuru pasaportumu cildinden ayırdı. cilt ve içindekiler 2 ayrı parça olarak elimde kaldı. eminim ki sorun çıkartır bu sonraki seyahatlerde. emniye müdürlüğüne başvurmayı düşünüyorum, tamiri mümkün mü yoksa yenisini mi çıkartmalı? (içinde hala geçerli vizeler ve pasaportun süresine bitmesine 2.5 sene var)




 

degerli belgeyi tahripten bi ton ugrasabilirsiniz. aynısı kuzenimin basina gelmisti ve pasaportumu kaybettim diyerek yenisini cikardi. bu da boyle bir anımız.

islakkedisudankorkmaz

geçerli vizeniz varsa kaybettim demeyin. ayrıca kaybedilen pasaportun yenisini çıkartmak için epey uğraşmak gerekiyor benim bildiğim.

emniyete sorun yol gösterirler. böyle bir pasaporta kontrollerde kıllık çıkartma ihtimali görevlilerin epey yüksek aslında.

değerli belgeyi tahribi çok takma kafana bence. pasaport bu olur, senin belgen sonuçta.

burfak

Ruslar sınırda istediğin kadar vizen olsun, genelde en ufacık hasarda dahi girişini reddedebiliyorlar. O nedenle tamir de etsen bir problem bulacaklarından bu gibi ülkelerdeki memurlar, tavsiyem yenisini çıkartman.

tekosin

hasar görmesi sebebi ile sorun çıkacağını düşünürseniz yeni pasaport çıkartın, ancak geçerli vizeniz varsa eski pasaportunuzu da emniyet müdürlüğüne götürüp iptal ettirdikten sonra geri almak istiyorum deyin veriyorlar. herhalde o kopan cildi bir şekilde yapıştırmak lazım. uzun süreli bazı vizeler yüzünden yıllardır bu şekilde çift pasaportla dolaşıyorum, hatta üzerinde iptal yazan, ama içinde geçerli ABD vizesi olan pasaportla tekrar ABD'ye giriş bile yaptım.

aspira
1

mobil görünümden çık