kütüphane gibi bir kafem olsun istiyorum. dikdörtgen. sütlü ve koyu kahve renklerinde. raflar olsun kitaplar olsun yüzlerce. borda ve türevi renklerde tekli koltuklar bir sürü. gelen kitabını okusun, kahvesini içsin ne bilim içecekse içkisini içsin. sohbet falan olmasın ama. herkes tek. yemek yemek de yok ama küçük tatlılar olabilir mesela.

ne bilim abi kaç gündür böyle bir hayal var kafamda. bunu düşünen de bir mühendislik öğrencisi 2. sınıf :)

bu konsept var zaten biliyorum ama benim de olsun istiyorum.

çok güzel olmaz mı hocam ya?

 

bunu hayal eden milyonlarca insan var:)

perferil

çok güzel olur. sermaye bulursan denersin.

pike

(bkz: barnes and noble)

tasa oturma soguk ceker

çok güzel olur

rock n roll

@november ahahaha bunu bilmiyordum süper oldu :)

@kapitalist gerilla babamın firmasının dışındakiler beni orda bildiğin işçi olarak çalışıyor sanıyorlardı öyle çalıştım. yeterli sanırım.

zaytung'da bahsedilen amelie ne oluyor? film mİ?

c1b2k3

15-20 yaş arası her ergen genç bunun hayalini bir kez kurmuştur.

yanıt: evet çok güzel olur :)

lancelot du lac

çok güzel. beylerbeyinde oturuyorum alt caddeye burak diye bir kitapçı açıldı. kitap cafe internet gazete görüyorum. 3 yıldır da yürüyor.
20-30.000 civarında bir sermayeyle bu işe girilebilir.
göreceksen hayallerini o ağa göre ör.

agy3

Berbat bir fikir bence. Şu kitap-kafe fikrini ilk ortaya atan adamı bulup gebertmek isterdim.
Nedir arkadaş bu her şeye rant gözüyle bakıyorsunuz, kütüphane gibi olacakmış da millet kahve içecekmiş de. Her olayda bi sosyalleşme, bi kendini gösterme derdi peyda oldu millette. Kitap okurken bile aman kafede olalım, birileri olsun etrafımızda, kahve içelim, elit gibi yapalım.
Okuma merakı olan adam alır kitabını (bak parayı verir alır diyorum) evinde okur. Kahvesini de evinde içer. Kitap okumak özel bir aktivitedir, birlikte yapılmaz. Senin hayalini kurduğun bu kafeye ancak kendini göstermeye denyolar gelir.
Eh bu noktada da fikrin güzel mi değil mi sen karar verebilirsin bence.

buff

@buff bilmiyorum benim çok para kazanma amacım yoktu aslında düşünürken. akşamları öyle bir yerde geçirsem yeter bana. tabi sahibi olarak. para kaygım da yok o yüzden tabi.

ne bilim gelen gelir yine ama ya. kitap okumayı o kadar da gösteriş olarak kullanacak, o durumu sürekli olarak taklit edecek tip de çok olmaz sanırım. kolay bir şey değil çünkü gel kitap okur gibi 3-5 sayfa bir şey okur gibi yap falan. sıkılır insan bi zaman sonra sanki.

c1b2k3

Ergenlik yillarimda boyle bir cafe vardi Izmir'de adi da Kutuphane'ydi. Dekor kutuphanemsiydi ama totalde 10 hadi catlasa 20 kitap vardi. Sahibi klasik solcu sakalli berdus tadinda bir abimizdi. Hatirladigim kadariyla takilan genclik ne kahve icer (ayilmak haricinde) ne de kitap okurlardi. Varsa yoksa gizli gizli sarap icmek ve tuvalette yiyismek.Izmirli liseliler tarafindan cok sevilse de el degistirmisti bu cafe nedense, gerci berdusda bir isletmeyi cekip cevirecek ufku hic bir zaman gorememistim . Neyse bilgin olsun diye diyorum bu da boyle bir animdir :) Sevgiler.

oxymurf
1

mobil görünümden çık