5 yıldır yüzümden kronik atopik dermatit hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. Var mı kardeşim başka benimle bu kaderi paylaşan insanlar duyunca şaşırıyor o ney öyle diye




 

Malesef ben de paylaşıyorum aynı kaderi :( 10 yıl olmuştur belki de daha fazla.. Sorun cevaplayayım.

nar eksisi

Şeyi sorucam hangi ilacı ne sıklıkla kullanıyosun kortizon felan var mı

Horoz

benim yüzümde değil kollarımda mevcut. düzenli ilaç kullanmıyorum artık, kaşındıkça sürüyorum. krem olarak protopic ve locoid kullanıyorum. locoid kortizonlu oldugu için çok sık kullanmamaya çalışıyorum ama protopic siz de kullanabilirsiniz her daim. kortizon içermiyor.

nar eksisi

kortizonlu kremleri surekli deil arttigi donemlerde kullanmanizi tavsiye ederim. ayrica cilt urunlerine her zaman hipoalerjenik olanlari terci edin. zamanla size iyi elen markalari kesfederiniz deneyerek

pharphar

Ben de iki senedir protopic kullanıyorum, benimki bi gün sürmesem kurucuklayan türdendi şimdi çok şükür 2-3 günde bir sürüyorum. İlk başta 2 sene Dermatop diye kortizonlu bi ürünü kullandım bilincsizce, çok zararını gördüm gözeneklerı artırdı derıyı inceltti bi yerden sonra bi işe de yaramıyo zaten. Olan olursa 1 haftayı geçmesin kortizon tedavisi duyurulur. Antihistaminik kullanıyo musunuz peki, bi yararı var mı, ya da zararı.

Horoz

AntihiStamiik zyrtec falan kullandığım oldu çok aşırı arttığı dönemlerde kaşıntılarım. Atarax da kaşıntıma iyi gelmişti kullandığım oldu. Dermatop bir yakınımın senelerce bilinçsiz kullanımı sonucunda ellerindeki deri inceldi şuan biriyle el sıkışsa hemen morariyo. Cok zararlı dikkat edin. Protopic de istediginiz kadar kullanın zaten geçiriyor. Malesef bu rahatsızlıgın tedavisini aramayın çünkü yok. Bitkisel bir ilaç çıkmıştı atopik dermatit için 'ecsafe' kullandım bir süre fakat cok bi yararını gormedim. İsterseniz onu da deneyebiirsiniz belki sizde işe yarar.

nar eksisi
1

mobil görünümden çık