Şimdi bilgisayar müh. bitti mi gerçekten? Hep kodlama öğrenmek istedim. Kendi çapımda bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Bilkent elektrik-elektroniğe gidersem bilgisayar mühendisliği içimde kalır mı, pişman olur muyum? Hangisinin geleceği daha iyidir sizce. Kafam çok karışık lütfen yardım edin :(
ekleme: Biraz alakasız olacak ama bir de bilkent hukuk var. Buradan ortalama bir öğrenci olarak mezun olan insan kolayca iş bulabilir mi? Bu durumda bilkentin avantajı olur mu sizce? Sayısal öğrencisiyim ama alacağım puana göre sözel tercih de yapabilirim.

yok canım niye bitsin. bi de network mühendisliği için dersler de aldın mı çok şahane olur hatta. önü baya açık network mühendisliğinin. ayrıca düz bilg. müh. olsan bile bir sürü iş var. niye bitsin. alla alla. :D


Hukuk kısmı için cevap vereyim:
Hukuk her zaman iş alanı bol bir meslektir; hakim avcı olunabilir, özel bir büroda işe başlanabilir veya kendi ofisini açabilirsin. Ama her meslekte olan şey burda da geçerlidir, sadece Bilkent veya x mezunusun diye (GS Uni. yi ayrı tutuyorum biraz, fransızca da öğretiyorlar zira) şakkadanak süper bir iş bulacaksın diye bir olay yok. Hukuk kendini geliştirmekle çok yakından bağlantılıdır o yüzden hiçbir gönül bağın yoksa uzun metinler okumayla falan, tavsiye etmem.


Hukuk için cevap veriyorum, eğer kariyer manyağı biriysen, Bilkent'te müthiş bir şekilde İngilizce öğrenirsen İstanbul'da şu topten hukuk bürolarından birine girersin, 5-6 sene sonra da senior associate falan olursun, 30 yaşına gelmeden 10.000 civarı kazanırsın. Lakin, hukuk zordur, hele Bilkent çok zordur. Unutma, hukuk seçeceksen İngilizce çok önemli.


bilkent elektrik elektronik hakkında yarısı mezun olamıyor sadece bir söylenti ama tabii arada uluslararası ilişkiler, işletme, ekonomiye geçiş yapanlar da var.
onun dışında bu kadar ilgiliysen direkt bilgisayar mühendisliği seç derim.
bir de klasik olacak ama ilgin olmayan bir mesleği hayatın boyunca sırf iş garanti diye yapamazsın. onun yerine sevdiğin bir bölümden daha yüksek bir ortalama ve bilgiyle mezun olup çok daha rahat iş bulursun diyorum.


vasat bir öğrenci olmak istemiyorsan bilkent her türlü kastıracak.
hukukçular hep kütüphanede, mühendisliklerdekiler de gecenin bir vakti bile okuldalar.


@sorular sorular aklımdaki sorular
hocam lisede de ingilizce eğitim veren bir okuldaydım. İngilizce'nin sorun olacağını düşünmüyorum ama 30'a gelmeden 10000 biraz zor değil mi?


bilkent hukukta derslerin yüzde sekseni türkçedir yalnız onu söyleyeyim. ingilizce olacak diye beklemeyin.


evet birazcık zor Bilkent mezunu olursan. benim gibi Marmara hukuk mezunu olacak olursan çok zor, imkansız.


bilgisayardayım ağlatıyorlar resmen sinir stres oluyorum valla çok yaşamam, tam okumadım yazını zira acelem var koda geri döncem
