yazacaklarım biraz uzun olabilir, yardım etmek isteyenler okursa sevinirim:

bir tasarımcı olarak web sitesi yapmayı öğrenmek istiyorum. şu sıralar o kadar boş vaktim var ki, en azından kendime bir şeyler katayım, bir sürü şey öğreneyim istiyorum, dediğim gibi çok vaktim var. ömrüm internet başında geçti fakat o kadar yılımı buna ayırdığım halde (ki buna sadece sörf yapmak deniyor) hiç bir şey bilmiyorum aslında. belki çok geç kaldım, belki de zararın neresinden dönersem kardır (ben öyle olduğunu düşünüyorum, olumlu bakmak lazım). sözlükteki (bkz: web sitesi nasıl yapılır) başlığındaki adımları takip etmeyi düşünüyorum ilk etapta. terimleri öğrenmek lazım, işin daha "başlarken" kısmında olmam beni yıldırmayacak bu sefer. sıfırdan başlayıp kariyerime donanımlı bir tasarımcı olarak devam etmek hedefim.

tasarım kısmı bende, onu bir kenara bırakalım. nerden başlamam gerekiyor? bana şurayı bir incele vs. diyebileceğiniz kaynaklar, videolar, tutoriallar ve bunun gibi rehberler nelerdir? türkçe olursa süper olur, ingilizce de olur tabi.
------

web sitesi yapmayı öğrenmek ilk hedef, o cepte.
ikinci olarak merak ettiğim şey ios app'i yapmak, en azından yapmayı denemek. herhangi bir maddi beklentim yok, sadece öğrenmek istiyorum ilk etapta. programcılık ile ilgili de en ufak bir bilgim yok bu büyük bir handikap biliyorum fakat derseniz ki öncelikle pc için program yazmayı öğren, ona da varım. sanki işin mutfağı bu gibiymiş gibi geliyor bana. bunlar için de fikirlerinize ve kaynaklarınıza ihtiyacım var.
şöyle bir şey var, incelemeye başladım bile:
developer.apple.com
------

olumsuz yorumlara saygım var fakat beni yıldırmayacak kesinlikle, tek isteğim "gönlünden ne koparsa" denir ya o kadarcık bir yardım etmeniz :)
kaynak olarak hayvan gibi google var dediğinizi duyar gibiyim, tabi ki google'dan araştırmalarımı da yapacağım. sadece abuk subuk forum sitelerine girip yanlış yola sapmaktan korkuyorum. aklı başında fikirlere ve kaynaklara ihtiyacım var.

buraya kadar okuyanlara teşekkürler. gecenin bu saatinde duyurum ilgi çekmeyebilir, yarın tekrar aynı konuyu açabilirim. hevesliyim ;)

 

www.openwebsitetutorials.com

cok sey hakkinda az sey bilen adam

(bkz: w3schools)

rosencruz

müdür web sitesi yapmanın temeli html ve css'tir. devamında javascript ve jquery, devamında php/asp/ruby/python falan bunlardan birine ("birine" dedim çünkü bunların her biri derin dehlizlerdir, birinde ustalaşman daha iyi olur hepsinden az az bileceğine) yönelirsin.

html ve css için şöyle 2 müthiş kaynaktan yararlandım ben öğrenirken:

www.codecademy.com
learncss.tutsplus.com

codecademy'de web fundamentals kursuna bak, onda html ve css öğretiyor. javascript ve jquery için de ayrı kurslar var. tutsplus'taki link de 30 videolu derste html ve css öğretiyor.

app kısmı hakkında bilgim yok ama en azından html ve css'te ortalama üstü seviyeye gelene kadar onu cepte beklet. en azından html-css sayesinde kodlama mantığını falan öğrenirsin, bişeyleri sırf kod yazarak oluşturmanın keyfine varırsın. sonra tutorial bakarsın app yapımıyla ilgili. ekşideki başlığa da bakmadım ama bu tür olaylarda güncellik çok önemli, eğer başlık 2007'den falansa koy götüne rahvan gitsin.

hjarteblod

linkleri inceliyorum teşekkürler.

@hjarteblod, ekşi'deki başlık 7 ay önce açılmış.
ben de bir şeyler yaptığımı gördükçe keyiflenmek istiyorum umarım boşa bir heves değildir bunlar. kodlama mantığı evet anahtar kelime bu. inceliyorum bakalım, teşekkürler.

koy gotune rahvan gitsin

ben de bir tasarımcı olarak en yakınından css ve html diyorum. ama farkındasınız ki daha da ilerisi için çok uzun zaman gerekiyor. kendi yaptığınız işten de uzak kalmamalısınız.

html ve css sonrasında html5 derim, ama demek için derim. html5 gerçekten bilmeyene zor, jquery var ondan önce mesela.

bu önerileri veriyorum diye benim de öyle bildiğimi sanmayın, hepsine ucundan ucundan.

madem tasarım yönü ile ilgileniyorsunuz, php, asp içinde boğulmayın derim. bir tasarımcıdan zaten css bekleniyor öncelikle.

diğer bir tavsiyem de wordpress olacaktır. alın hosta kurun olarak değil de, tema tasarımı konusunda.

sayfer

Merhabalar,
Buradan vaktim oldukça yardımcı olabilirim size..

katukatu
1

mobil görünümden çık