
Enteresandır, ben Türkiye'deki uluslararası seyahat sağlık sigortamı saydırmıştım. Allianz'dan almıştım sanırım (özellikle uluslararası şirket seçmiştim) ve ingilizce de poliçe hazırlatmıştım, onu verdim, tamam eşdeğer dediler ki eşdeğer zaten. Senin poliçe kapsamın mı dar acaba da kabul etmiyorlar?


hdi'dan yaptırdım ben de sırf almanya merkezli diye. vizeyi alırken yaptırmıştım, şirketteki adam da "mümkünse hastalanmayın, çok ciddi kazalar ve ameliyatlar dışında bir şeyi kapsamaz bu" demişti. iki tane ingilizce poliçem vardı, ikisini de konsoloslukta aldılar zaten. burdaki hdi'lardan birisiyle görüştük, onlar da "tam emin değiliz ama kapsamaz galiba" gibi şeyler söylediler. hala net bir cevap bekliyorum ama vizemin dolmasına da 1 ay kaldı. bir an önce oturum iznine başvuramazsam başıma iş açacağım. o yüzden en iyisi beklemeyim de azıcık paraya kıyıp geçerli bir sigorta yaptırayım dedim.
not: bu oturum izni prosedürü eyaletten eyalete de değişiyormuş epey. ben bayern'deyim.


ögrenciler icin tüm sigortalarda ayni fiyat yaklasik 80 euro su aralar.


öğrenci değilim.


aok idi benimki ama özeller daha ucuz oalbilir


allianz. hem geceri de yurtdusunda..


Benim anlattığım olay da Bayern'de yaşandı, yalnız şunu hatırlıyorum, AOK'ya gidip poliçelerimi gösterdim, bakın tamam işte heps dedim, sanırım AOK ile Allianz anlaşmalı mı neymiş, AOK 'bu kişinin almanyada geçerli sigortası var, bizim sigortalamamıza gerek yok' gibi bir belge vermişti.
