ben isterim ki bu terminal server seysi sadece cikti gonderildigi dakika baksin ulan bu printer var mi acaba yok mudur nedir diye her harekette gidip aramasin mal gibi. mumkun mu?
yoksa anlatamadim mi?

terminal server kullanım sırasında herdaim problemler yaşatmıştır.
kullanıcıların hepsinin printer ihtiyacı yoksa remote desktop connection/ options/local resources da printer kutucuğundaki işareti kaldırın. en azından olasılık düşer..
ayrıca terminal serverın ayarlarında logout süresi belirlenebiliyor idi. atıyorum 5 dk sonra asılı kalan kullanıcılar otomatik olarak logoff yapılıyordu sistem tarafından. elimin altında server olmadığı için tam yeri söyleyemiyorum.


ben zaten şu an sadece gerekli kullanıcılara active directory'den izin verdim, lokal rdp connection'ın options'ından değil. ve şu anda ts'de idle time'ı 15 dk olarak ayarladım.
lakin bunlar dediğiniz gibi olasılığı düşüren şeyler. bir de işin diğer boyutu şu, illa ki vatandaşın asılı kalması gerekli değil. aslında daha anlaşılır olması için bu tarz bir örnek verdim fakat istanbul ve bursa kullanıcısının da online olduğunu ve ts'nin ankara'da olduğunu düşünelim, ts'nin rdp üzerinden printer check yapması bile can sıkıcı birşey.
istediğim hiç bakmasın bu ibne printer var mı yok mu diye göndersin direkt varsa çıkar yoksa zaten çıkmaz.


şunu da bonus sikindirik çözüm olarak ekleyelim -ki belki aynı dertten muzdarip insanlar vardır bir nebze olsun ilaç olabilir.
ben şu an bu problemi şu şekilde çözüyorum yada çözüyorum demeyelim de az evvel de dediğim gibi bir nebze olsun rahatlatıyorum. terminal server'a, aslında var olmayan bir lpt printer kuruyorum ve kullanıcıların default printer'ına bunu set ediyorum. kısmi de olsa bir çözüm kabul edilebilir sanırım.


3-5 sene evvel bu tip sorunlarla bende boğuşmuştum. bağlanan kullanıcının oluşturduğu printerlar server üzerinde farklı bir statüde görünüyor idi. bunun başka kullanıcıları nasıl geciktirdiğini kafamda canlandıramadım açıkcası. o printerların varlığını işlem sırasında sorgulamalı tabiki sistem. "varsa çıkar yoksa çıkmaz" ı anca böyle yapabilir zaten.
bant genişliği ve gecikme süreleri çok kısıtlı olsa gerek. söylediğin sıkıntıyı gidermenin yolu bant genişliğini arttırmak gibi geldi bana. tabi elimdeki kısıtlı bilgilerle bu kadar söyleyebiliyorum.
ne kadar yararlı olur bilemiyorum ama terminal server'ın işini yapan başka ürünler de vardı. hala var mı emin değilim ama citrix bunlardan biriydi mesela..
