Merhaba arkadaslar, ben bir kac ay önce Almanya'da master egitimimi bitirdim ve burada 1,5 sene daha oturum hakkim oldugu icin vizeye basvurdum ancak is baya uzadi ve tecilim bitmesine ragmen TR ye gidemedim ve sanirim yakin bir tarihte bakaya kalacagim. Konsolosluga gittim ancak bana tecil yapamayacaklarini cünkü artik ögrenci olmadigimi söylediler. Master sornasi 1 senelik tecil hakkimi buradan yaptiramiyormusum. Bu tarz birsey basina gelen var mi? Simdi ben napiyim?? : ( lütfen yardimci olun burada islerim var halletmem gereken ve TR ye dönemem dönersem oturumum yanacak. Dönmezsemde bakaya kalacagim. Sizce ne yapmaliyim? Konsolosluk biraz gecistirdi beni o nedenle pek itimat ededemedim dediklerine. Gercekten master sonrasi 1 senelik tecil hakkimi buradan yaptirmaz miyim? Illaki Türkiye'ye mi gitmem gerek?

Saygi ve Selamlar,

Mazbutkisilik

 

orda yasal kalışını belgeleyen evrakı askerlik şubene yolla..

kerem75

Ben ABD'de öğrenciyken bir form doldurup oradan tecili yaptırabiliyordum. Master sonrası tecili de oradan yaptırabiliyor olman lazım.
Sen bir dilekçe yaz, diploma fotokopisi filan iliştir, durumunu konsolosluğa anlat, dilekçeyi zorla ver. Genelde ilk etapta başlarından atmaya çalışıyorlar çünkü.
O olmadı, en kötü ihtimalle: ABD'de master sonrası 1 yıl OPT ile çalışabiliyorsun, Almanya'da benzer bir şey var mı bilmiyorum ama varsa geçici bir işe gir, çalıştığını belgele vs.

Sarix

Hayır normalde lise, lisans, master sonrası olan tecilleri kişi bizzat başvurarak yaptırır. benim kişisel fikrim sen bu 1 senelik hakkını şimdi yaptırmazsan da kaçak durumuna düşmezsin. durumu gidip anlatırsan tecil etmiş sayarlar muhtemelen. artık eskisi gibi çok çok katı değiller.

gudumlu anne terligi
1

mobil görünümden çık