Brezilya'nın başkentinin Brasilia olduğunu biliyor muydunuz?

Ben 2 yıl önce öğrenmiştim ve ondan sonra konusu açıldığında Brezilya'nın başkentinin Rio de Janerio olmadığını, Brasilia olduğunu defalarca anlatmama rağmen insanları inandıramadım. Oscar Niemayer'den bahsettim, mimariden bahsettim, internetten bakalım dedim fakat bu girişimlerim hep hüsranla sonuçlandı.
Ben de şimdi merak ettim, Brezilya'nın başkentini bilmeyen birileri var mı acaba burda?

oha. o kadar emindim ki rio de jenario olduğundan, google'dan aratıp doğrulatma ihtiyacı hissettim. hakkaten de brasilia imiş. vay amk.


bunun üzerine bir de avusturulya'nın başkenti muhabbeti iyi gidermiş.


yok yok avusturulya'nın başkenti sidney. hadi şimdi buna da bir duyuru açalım, benim gibi yanlış bilenleri düzeltelim.


brezilya'nınkini biliyordum bir dersten ötürü, gerçi inanmakta zorlanmıştım ben de rio de janerio yüzünden. fakat avustralya'yı şu an öğrendim. canberra'yı duymamışım bile, öyle bir şehir hiç yokmuş beynimde. teşekkürler sanat guresi ve insanlik için buyuk bir adim :)


rica ederim nobetciokur ama avusustralya'nın yazımı konusunda beni örnek alma, daha da sıçıyorum.


@darknum_ evet kanada'nın başkenti toronto değil ama hollanda'nın başkenti amsterdam.


aha geliyorum.
hocam den haag sadece hükümet merkezi değil mi?


Hollanda'da Lahey karmaşası var. İdari başkent Lahey. Krallık başkenti Amsterdam.


den haag dediğim lahey işte. hükümet ve meclis merkezi olsa da anayasada belirtilen başkent amsterdam.


evet bir anadili ispanyolca diye iddia ederler.


wiki'de yazanlara göre brezilya'nın başkenti rio. avustralya'nın ki ise canberra. element uydurmaya gerek yok. iyi günler :)
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org


orada yazan rio'nun eskiden başkent olduğu: The city was the capital of Brazil for nearly two centuries.
madem wiki'den gidiyoruz: en.wikipedia.org


Ben bunu biliyordum. Bir alt level'ı olarak insanlar İspanya'nın başkentini de Barselona zannediyor.


Benim bir kitabımda türkiyenin başkenti istanbuldur. yazıyor


element uydurmayalım, doğru. rio de janerio sadece aynı isimli eyaletin başkenti, ama avustralya'nın başkenti de ironi. evet ironi.
