Zaten sen kafanda belli bir fiyat ve çalışma şekli oluşturuyorsun.
Ama yüz yüze görüşünce farklı tabi.
Bir de iş görüşmesine herhangi bir süsü,püsü, kesiği olmayan, koyu renkten bir kot pantolon ve spor gömlek ya da tişört/kazak ile gitmek abes olur mu?

Düşünmek için ertesi güne kadar vakit istenebilir bence. Zaten düşünmek için sana bu zamanı bile vermiyorsa çalışırken nasıl bir baskı sistemi kuracak belli olmaz.


Şartları karşılıklı olarak değerlerndirmelisiniz, doğrusu budur. Yani vakit istemekten, düşüneceğinizi söylemekten çekinmeyin. O anda 5 dakika içinde karar verip sonra pişman olmayın.
Kıyafet konusunda gelince, iş görüşmelerinde artık eskisi gibi takım elbise, beyaz gömlek, kravat zorunluğu çok kalmadı (istisnalar hariç).
Dediğiniz gibi koyu renk, klasik kesim bir jean olabilir. Üzerine de çok göz yormayan, mümkünse desensiz, düz renk bir gömlek/kazak olabilir.


Bir İK'cı olarak diyebilirim ki yukarıdaki cevaplar seni işten adım adım uzaklaştırır.
Denmemesi gerekenler;
1) "Aileme, eşime, babama, dedeme bir sorayım"
Kadın iseniz büyük ihtimal ile işi kaybedersiniz. Bunun kocası her şeye karışır, geç çıkamaz, bir toplantıya katılamaz, şehir dışı, yurt dışı yapamaz derler.
Erkekseniz ise zaten bir garip duruyor, işte siz çalışacaksınız, neden eşinize soruyorsunuz. Yani sorun tabi ama o aşamada değil. İş şartlarda anlaşmaya gelmiş ben bir eşime sorayım olmaz.
2) 1-2 gün düşüneyim haber veririm...
İşi büyük ihtimal ile başkası alır. Arkadaşlar kurbanda danaya mı giriyorsunuz 2 gün neyi düşünmesi. Millet 2 günde 50 görüşme yapar, çalışanı bulur, ertesi gün sgk kaydı yapılır, sonraki gün başlar siz hala düşünürsünüz.
Düşünmek için en fazla 1-2 saatiniz var. Zaten karar 15dk'da verilir, gerisi boşa düşünme.
Gelelim giyinme kısmına.
Bu görüştüğün şirkete göre değişir. Resmi kıyafet ile çalışan bir şirkete kot ile gidersen sen şöyle koltukta oturup bekliyorsun ya, işte o zaman notunu verirler, sonra uğraş ki değişsin.
Ajans, reklam benzeri bir şey ise fark etmez ama resmi kıyafet varsa jilet gibi gideceksin, oturuşundan konuşmana kadar kendi kaliteni yansıtacaksın. Yıllarca okul okuyorsunuz, uğraşıyorsunuz; sonra bunun gibi küçük detaylar yüzünden yıllarca işsiz kalıyorsunuz.
Sonuç olarak iş görüşmesine gideceğiniz firmayı iyi analiz edin, ona göre strateji belirleyin.
