İstanbul'dayım... Nasıl başvuruyorum, doğru düzgün bir eyalette düzgün bir iş nasıl bulunabilir? Doğru başvuru zamanı ne zamandır? Bilgi verebilecek arkadşların yardımlarını bekliyorum.




 

Bu isi yapan sirketler var. Onlara gidip bilgi alabilirsin. mesela www.elt.com.tr

she was my baby

work and travel geniş bir şey. nasıl mı? ilk olarak gideceğiniz,çalışacağınız yeri belirleyin. mesela: alaska, kanada, a.b.d'den herhangi bir eyalet... daha sonra work and tavel kapsamında bulunan şirketler vardır. her şehirde kalıplaşmış şirketler var. buradan kalıplaşmış şirket derken, işini güzel yapan sorunsuz bir şekilde work and travel'ı tamamlattıran şirket. istanbul'da nere vardır -araştırın ve bulun- bilemem.
şirket bulunduktan sonra, tercih edilen gitme zamanı elbette yaz dönemidir. bu bulduğunuz şirket vizenizi ve pasaport işlemlerinizi hallediyor veyahut yönlendiriyor. seçtiğiniz eyalette size iş sunuyor ve kalma yeri ayarlıyor. bir miktar para bayılıyorsunuz ve işleminiz tamam oluyor. size elimde bulunan bir kağıtta yazılanları aktarıyorum:
1986'dan bugüne ICEPWORLD yurtdışı eğitim ve kariyer merkezi::
kimler başvurabilir?
-devam zorunluluğu olan tüm üniversite öğrencileri
-üniversite, hazırlık sınıfı öğrencileri
-yüksek lisans, açık öretim fakültesi, ingilizce öğretmenliği bölümü öğrencileri
başvuru şartları nelerdir?
- genel ve son dönem ortalaması geçer not ve üzerinde olmak (4'lü sisteme göre en az 2.00, 100'lü sisteme göre en az 60 puan)
-en az günlük konuşmaları yürütebilecek düzeyde ingilizce bilmek
-18 ila 26 yaş aralığı
çalışma alanları nelerdir?
eğlence parkları, tatil köyleri, motel, otel ve resort işletmeleri, fastfood zincirleri ve kafeteryalar, su parkları ve plajlar, süpermarket, mağaza zincirleri, casino işletmeleri, alaska'da balık işleme fabrikası...
ne kadar kazanırsınız?
haftada ortalama 30-40 saat çalışabilir, saatte 7$ ila 12$ arası kazanabilirsiniz. bu ayın sonunda 3000 ila 6000$ anlamına gelir. tabi;
extra çalışma(overtime) uygulamaları
bahşiş(tip) gelirleri
extra primler
ikinci bir iş gelirleri de olabilir
PROGRAM ÜCRETİ HARİCİNDEKİ diğer masraflar
ön kayıt ücreti 250tl (kayıt anında ödenir)
-vize ile ilgili masraflar
SEVIS ücreti 35$ (program ücreti ile birlikte ödenir)
vize randevu ücreti 20$ (program ücreti ile birlikte ödenir)
vize başvuru ücreti 140$ (vize başvurusuna gitmeden önce TEB bankasına ödenir)
-diğer kişisel masraflar
pasaport ücreti 54tl (pasaport çıkartacağınız gün ödenir)
uçak bileti (gidiş dönüş ortalama) 600-900euro (mart, nisan, mayıs)
cep harçlığı (en az) 500$ (amerika'ya giderken yanınızda götürmeniz gerekir)
bu bilgiler ıcepworld şirketine ait genel bilgileridir. tabii hatırlamıyorum ne zaman gidildiğini ayrıca bilginiz olsun.
ek bilgi: arkadaşım alaska'da balık fabrikasına gitti. tam da balık mevsimine denk gelmişti. tamı tamına 15.000$ ile geri geldi. fakat eğlence ve gezme açısından -work kısmı- pek bir şey yapmadı diyebilirim. başka arkadaşım amerikanın göbeğine giderek gezdi, eğlendi, para harcadı -şaka yapmıyorum- 1$ + laptop ile geri -bu da travel kısmı- döndü. seçim sizindir.

erenbey
1

mobil görünümden çık