1- bir universite ogrencisi erkek icin sizce 5.30 saatlik bir uyku yeterli bir uyku mudur ? fikrinizi soyleyin.

2- sizin uyku duzeniniz nedir? kacta uyuyup kacta kalkiyorsunuz ? kac saatlik uyku sizi dinc hissettiriyor ?


 

1. bu metabolizmaya göre değişiyor gerçekten. bu kadar uykuyla dayanabilenler harbiden var ama ben yapamam mesela.

2. benimki biraz karışık. haftasonları 3-4 gibi yatar öğlen 1-2'de kalkarım. pazar gecesi yine 2-3'te falan yatıp erken kalkarım haliyle yorulurum ondan pazartesi gecesi erken yatarım. onun dışında diğer günlerde de gece 12 gibi yatar sabah 7de kalkarım.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

moda insanın kendine yakışanı giymesidir, tamamen bünye meselesi, yapabiliyorsan 5:30 uyumayı dene rahat ediyorsan devam et, edemiyorsan yapacak bişi yok. ben de üniversitede iken ayrıca çalıştığım için az uykuyu denemiştim başarılı olmak bir yana hergün birkaç defa uyuyarak hem uykuya normalde harcıyacağımdan daha çok zaman harcamış hem de parça parça uykunun aptallaştırıcı etkilerini görmüştüm.
ama mesela aynı dönemde bir gece hiç uyumayıp veya 1 saat uyuyup ertesi gün normal yaşamına devam eden ki ertesi akşam da ekstra fazla uyumayan arkadaşlarım vardı.

joepiscopo

işyerinde sürekli ayakta dikilen aşırı efor sarf eden bendeniz 6 saatlik uykuyla yaşayabiliyosam bir öğrenci haydi haydi yaşayabilir.zamandan tasarruf etmek isteyen biraz uykusundan fedakarlık etmeli.zamanla vücut alışıyor.

ütopya
1

mobil görünümden çık