yer yer sosyal hayatıma engel olan bi ruhsuzlaşma,hissizleşme, insanlar bişey anlatırken mimiksiz bi şekilde suratlarına bakıp sonra da verecek bi tepki bulamama durumum var, psikolog mu psikiyatr mı? hangisine gitmeliyim?




 

önce psikiyatrdır bence. sebebine iner duruma göre psikologa yönlendirir.

styx

styx tam tersini söylemek istemiş olmalı. önce psikolog, sonra gerekirse psikiyatr.

pardonan

once bir psikologa danisin, o ardindan gerekliyse sizi psikiyatriste yonlendirir.

zeeynep

bu hususta ülkemizde geçerli bir kanı yok halk arasında. güvenebileceğin ve bu konuda birikimi olan birisi varsa ona danış. yoksa psikologdan başla. ilaç yazmayacağı için terapi yapacak biliyorsun. konuşmaktan zarar gelmez. tecrübesini, eğitimini, birikimini araştırdığın birisine git.

il padrino

sonuç olarak ihtiyaç durumunda iki meslek grubu da birbirine yönlendirir eğer mesleğinde iyilerse, bundan başka her hangi bir sıkıntın yoksa (ki bir sürü şey olabilir) psikologa gitsen daha iyi olabilir.

m7rv7
1

mobil görünümden çık