ben sahsen dayinin yaptigini cok abarti bulmuyorum, ilginc ama öyle extreme bir sey degil bence, en azindan bana öyle geliyo.

wingsuit ile ucmasi bence daha extreme ve daha tehlikeli.ayrica daha zevkli.
en.wikipedia.org

tamam reklamlar filan bi nebze de milletin bu kadar abartmasini bir tek ben mi gereksiz buluyorum?

 

bence de.
tamam cesaret işi biraz ama dünya da bu işi yapmak isteyecek binlerce cesaretli adam da vardır yani.

benaslindayohum

daha önce yapanların hayatını kaybettikleri, sırf bu atlayış için 5 aydır hazırlandığını, redbull'u arkasına alacak profesyonel yetkinliği hesaba katarsak; binlerce cesaretli adamın 30 katlı binadan atlamasıyla 30 km'den atlamasının aynı şey olduğunu ve bu adamın büyük bir şey başardığını söyleyebiliriz.

vizdilva

@vizdilva
daha önce bu denemeyi yapıp, hayatını kaybedenler kimler?
ayrıca o kişiler bu teçhizat ve bu çapta bir ekip ile mi yapmışlar?

benaslindayohum

felix'in yaptığı çok uç birşey " hadi wingsuit flying yapayım " desen bulursun yerini gidersin yaparsın , ama uzaydan bilmem kac K ft'den atlamak istesen...

ReiDeXogo

@
reidexogo

bulup yapmak degil ki, mir e giden her adami izlemiyoruz, ha diyince uzay istasyonuna giden insanlar da degiliz.

benim bahsettigim sanildigi kadar tehlikeli olmamasi bu isin.yani en azindan astronotlardaki durumlardan daha güvenli hatta belki formula 1 deki yariscilarin hayatindan da daha az riske giriyo bu atlayista.

serabetan

@serabetan
wingsuit flying'de bir kuş misali ucuyorsun vs. ama tam hatırlamıyorum en son 126k ft'de idi o yukseklikten bırakmıştı kendini serbest düşüşte 4:18 olarak ölçülmüştü sanırım , o yükseklikten atlayarak 4küsür dk serbest düşüş yapmak kalp ister , düşüş hızı 1000km/h geçtiğinde nefes alışverişi. (www.youtube.com 2:30)

ReiDeXogo

serabatan'a katılıyorum. ben de çok abartılı bulmadım nedir yani.

lafın yanlış yunluş anlayıp cevap veriyorsunuz. "o yükseklikten wingsuit ile hede hödö" diye. demiyoruz ki lan çıkıp o yükseklikten daltaşak atlasın diye. bütün skydiver'lar uçaktan kafasında vbisiklet kaskından hallice bir kask ve yüzme gözlüğünden hallica bir gözlükle atlıyor. herif astronot kıyafeti giymiş. üstünde hayati fonksiyonlarını ölçen cihazlar. en ufak bir şey ters gittiğinde açılacak otomatik paraşütler.

adam diyor ki öteki dalyarak kayalıklardan kafasında bi tane kaskla atlayıp kayalara bir karış mesafe kalacak şekilde uçuyor, bi takılsa beyni, bağırsağı her tarafı dağılır, o daha heyecanlı. ki bence de öyle. bu herif çıkmış astronot kıyafetiyle yüksekten paraşütle atlıyor. nefes alışverişiymiş. gören de zanneder dışarıdan alıyor nefesi. tüpü müpü yok mu onun içinde? basınç dengeleyici zamazingoları falan?

1000 km/s hıza çıkmış. ee arkadaş? kendi mi çıkmış. düşüyor lan adam. onlarca astronot yerçekiminin tersine doğru o hıza çıkıyor roketle. adamın ekstra tek yaptığı belki kendini kuvvetlendirmek, cesaretlendirmek. yani herhangi bir skydiver'ın, hele wingsuit ile kayalara kafalama dalan bir diver'ın yapamayacağı iş değil.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık