yüklü miktarda borç olarak verilen para verilen kişinin çok yakın bir sürede vereceğini ifade etmesi, vereceğine dair sözü satacağı bir maldan gelecek parayı alacaklıyı ikna için kullanması, alacaklının güvenip vermesi ancak borçlunun parayı vereceğini söyleceği tarihten 7 ay geçmesine rağmen parayı ödememesi, aynı iş yerinde bulunan bu iki şahıstan borçlunun parasını ödemediği sırada sıfır araba alması ve hala ödeyeceğim demesine rağmen kıdem olarak biraz da üstte olduğu için gözdağı vermesi durumunda alacaklının hukuki olarak yaptırımda bulunabilmesi söz konusu mudur? bütün bunlardan kişinin hesabına yatırılan, borçlunun ödeyeceğim vaatleri belgelidir.
kişi kendi iradesiyle borç vermiştir neticede ancak ortada iş yeri baskısı da var bir de daha sonra bu borç verilen kişinin benzer olaylardan yine sorun yaşadığı öğreniliyor.

Bir borç belgesi yoksa elinde (senet vs. gibi) hukuken pek bişi yapılabileceğini zannetmiyorum.
İşyerinde onunda üstü olan birileriyle muhabbetin varsa onlardan yardımcı olmalarını isteyebilirsin belki. En azından sana yapılan iş baskısına engel olabilirler, veya aynısını ona yapabilirler.


elinde banka dekontu var ise avukata başvur önce icra muhabbeti gönderirler. itiraz etmez öderse problem yok böyle bir borcum yok diyip itiraz ederse. itiraz'a karşı dava açarsın bu sayede mahkeme masrafı vs.. yırtıp faizden yararlanırsın.
dava ortalama 1 yıl içinde sonuçlanır. parayı sana ödediğine dair herhangi bir banka havalesi vs.. yok ise paranı alırsın.
tabi burda hakimin takdiri de önemli bi direk borç verme olarak olayı görme ihtimali var bir de rehin görme olayı var. rehinlikde bildiğim kadarıyla süre aşımı 6 ay. borç muhabbetinde 10 yıl.
teknik olarak bir kaç ufak yanlış bilgi olma ihtimali de olsa işin özü bu. bi avukat arkadaş net olarak yardımcı olacaktır.
sonuç itibarı ile git bi avukata paranı alırsın.


banka dekontu borç verme degil, borç ödeme vasıtasıdır der yargitay. velev ki aksi açıklamada yazmasın. tanıkla ispat zor.
