[q]
(7) 

d5100 hakkında

mavimirat #488138
nikon d5100 kısa film çekmek için iyi midir yoksa canon 550d mi önerirsiniz?




 

nikonları hiç bilmiyorum, belki iyi olabilir ama bir 600D kullanıcısı sinema-tv öğrencisi olarak Canon 550D-600D-60D-7D-5dMk2 gibi herhangi bir makinayı tavsiye edebilirim. Sanırım fazla bütçeniz olmadığından 550D düşünüyorsunuz, döner ekran harici sanıyorum neredeyse herşeyi 600D ile aynı. Video kalitesi olarak zaten 5Dmk2 harici hepsi aynı diyebiliriz.

Ayrıca 550D + magic lantern firmware'i müthiş bir kombinasyon. Vimeo'dan aratın, ne harika görüntüler kaydedilebildiğini görün.

edit: lens olarak da ben kit lens 18-55 IS II ve 50mm 1.8 II kullanıyorum. En ucuz ve bu fiyata göre iyi kombinasyon bu.

rodriguez2

Doğru objektif, açı ve hareketli çekimleri minimuma indirerek 550D ile çok kaliteli çekimler yapabiliyorsunuz. D5100'ü denemedim hiç.
Ayrıca magic lantern +1

lunedor

açıkcası ben çoktan 5100 aldım ama pişman oldum napsam bilemedim.
nikon d5100 çok mu kötü?

mavimirat

d5100 kötü bir makine değil. video performansında pek fazla uçurum olmuyor aynı segment makinelerde. rahat olun. youtube'da karşılaştırmalı videolara bakarsanız anlarsınız. hızlı ve tercihen prime lenslerle iyi sonuçlar elde edersiniz.

periphery

hmm aldıysan iyi günlerde kullan artık ne diyelim.. bilmediğim için birşey diyemeyeceğim, o da fullhd video çekiyor dimi.. belki iso performansları farklıdır, canon'un magic lantern artısı var falan ama bilmiyorum.

yok yok çok kötü değildir, sadece canonların birkaç artısı olabilir.

rodriguez2

canon ve nikon'un video performanslarına bakın. youtube'da bir çok video var ve canon ezer.

elmalili hamdi yazar

sesi ayrı bir cihazla kaydedeceksen ya da konuşma olmayacaksa olur bence. ben bile böyle alt seviye aletlerin peşindeyim bu aralar ki sektörde profesyonel olarak çalışmaktayım.

elde çekim çok fazla yapmadığın sürece d5100 fena değildir. ama karanlıkta zorlayabilir biraz.

edit: test videolarına vimeo.com dan bakabilirsiniz.

zlatan1937
1

mobil görünümden çık