Çin'de yaşayan bir arkadaşıma 15/20 adet ayakkabı siparişi verdim. Ptt ya da kargo ile bana yollamasını istiyorum fakat gümrükte takılır mı ya da hangi seçenek ile bana gönderse daha uygun olur gibi sorularım var. Deneyimli arkadaşlar cevap verebilir mi ?




 

3 taneden fazla ise uluslararası ticaret belgesi gibi bir şeye sahip olmak gerekiyor artık şahsiden ticarete geçtiği için. Ama burası Türkiye tabi :)

crown

çin'in gümrük kuralları biraz enteresan olabiliyor. çıkışa izin vermeyebilirler. daha garantisi türkiye'ye gelecek birinin bavuluna kutusuz olarak koyması olacaktır bence.

kedili madam

15-20 tanesi gümrükte kalır. kalmasa da vergi alırlar fatura üzerinden

taqster

Hediye,oyuncak gibi şeyler yazsa, kutunun içini açıp kontrol ediyorlar mı ?

civardanegezer

hediye yazarsa vergi almıyorlar tek bir üründe. burada sorun 15 tane falan olması

taqster

Siparişi vermeden önce düşünecektin sen onu. Gümrükten geçmesi imkansız. Arkadaşına söyle, oralarda satıp paraya çevirsin ya da iade etsin.

3-5 neyse de, 15-20 nedir yahu? Ciddi ciddi kargoyla gelebileceğini mi düşündün?

ahmetcan44

kutuyu acıp kontrol ediyorlar. Değeri 75 eurodan fazlaysa ekstra vergi alıyorlar. Bir iki taneden fazlaysa da yine takılır muhtemelen.

Biraz keyfi oluyor, ben kendi işlerim icin bir kaç defa gittiğimde adamların kutuları acıp rastgele paylaştıklarını bile gordum. Bir kısmını kendine ayırıyor, bir kısmını sahibine veriyor falan, keyfi bir garip işler.

sopiro

@ahmetcan44 ciddi ciddi kargoyla gelebileceğini düşünmediğim için burada sorma gereksinimi duydum zaten,henüz alınmadı ürünler.

civardanegezer
1

mobil görünümden çık