galiba vatandaşlıkları olmuyordu. nasıldı o iş?




 

dünya vatandaşı oluyorlar diye bi geyik dolanıyor ama aslını bilmiyorum.

benim bildiğim hangi ülkenin hava sahasında doğarsa oranın ve kendi ülkesinin vatandaşı oluyor yönünde (sallıyor da olabilirim)

brkylmz

vatandaşlıkları oluyor.anne ya da babanın uyruğuna doğrudan geçiliyor.
bunun haricinde doğum esnasında hava sahasında bulunulan ülkenin vatandaşlığı için bebek hak kazanır,diğer yol ise eğer uçak açık hava sahasında iken doğum gerçekleşmişse uçağın indiği ülkenin vatandaşlığı için hak kazanılır.
ülkelerin kanunlarına göre doğumla gelen vatandaşlık ya zorunlu ya da çocuğun seçimine bırakılır.
fakat her durumda ya anne ya da babanın vatandaşı olduğu ülkenin uyruğuna tabiidir.

kelime dogru

vatandaşlığı niye olmasın canım. en fazla doğum yeri belli olmaz.

robin crusoe

birleşmiş milletler, uçakta doğan bebeğin uçağın kayıtlı olduğu ülkede doğdunu sayıyormuş. ama ülkelerin farklı prosedürleri olabiliyormuş. uçağın çıkış noktası olan şehri doğum yeri, uçağın kayıtlı olduğu ülkeyi de vatandaşlık olarak kabul edebiliyorlarmış. Amerika'da ise eyaletten eyalete göre değişebiliyormuş kurallar ama genel olarak hava sahasındaysa oranın vatandaşlığını alıyor. doğum yeri ve vatandaşlık ayrı değerlendiriliyor yani.

alakalı kaynaklar:
people.howstuffworks.com
en.wikipedia.org

alakalı haberler:
www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

ermanen

yurdumuzdan iki örnek www.radikal.com.tr

www.resimland.com

mr fusion

ucakta dogum vakasi az rastlanir thy tarihinde 1 kere olmustur tekil gebelikte anne beyani esas alinarak 32 haftadan sonra dr raporuyla alinir 38 den sonra raporu olsa da alinamaz. eger dogum olursa dogum saatinde ucagin gectigi ulkeye divert edilir ve yetkili mercilere bebek ve anne teslim edilir o ulke kurallarina gore bebek inilen meydanda dogmus sayilir

steward
1

mobil görünümden çık