Yurtdışından bir para transferi bekliyorum. Oradan gelen haber paranın 8'inde yattığı yönünde. Ama günlerdir para Garanti'deki hesabıma geçmiyor. Bilgiler doğru, parayı yatıran taraf fena halde kurumsal ve titiz, yalan söylemeleri imkan dahilinde değil. Garanti'yi aradım, bilgiler doğruysa "bi ara gelir" dediler. Ne kadar sürermiş bilmiyorlarmış, ama 6-7 gün filanmış büyük ihtimal. Paniklemeli miyim? Var mı böyle bir tecrübesi olan? Yüksek bir meblağ değil ama geceyi gündüze kattım o parayı kazanmak için :(




 

kanada'dan işbankasına havale 1-1.5 günde geliyor.

mortac

swiftle normalde aynı günde geçmesi lazım
saat farkı, muhabir banka vs gibi durumlarda 1 gün sarkabilir

bunun fazlası tamamen bankaların keyfi uygulamasından kaynaklanır

gönderen taraftan swift mesajının bir kopyasını isteyin, garantiden sorgulamanızı bu mesajla yapın.

sli

bana da ingiltere'den bir okul 1 sene önce para gönderdi, yaklaşık 7 günde gelmişti vakıfbank hesabıma.

1lisan1insan

eskiden (2-3 sene once) 3 is gunu suruyodu, 1-1.5 gunde gitmesi/gelmesi garibime gitti simdi bak. gerci avrupada bankalar SEPA sistemine gecti, avrupada aninda geciyor para, belki bizim bankalar da kenarindan dahil olmustur.

disq

max. 2 iş günüdür yahu.

zenc

Öneriler için teşekkürler. Swift mesajının kopyasını ve "bize geri dönen bir para yok, demek ki hala işlem görüyor, çok tuhaf" diyen bir mail gönderdiler demin. Bu vesileyle Garanti bankasının bir kez daha hastası oldum. Kurumsal kimliğine şey olmasın diye sevgimi dillendiremiyorum tam. Şimdi o mesajı maille bunlara atsam, "bizim alanımız diil" diyip alo garanti deki müşteri temsilcisine yönlendirecekler, 3-4 kişi aralarında paslaşıp uzun bekleme müzikleri dinlettikten sonra "biraz daha bekle, öyle kolay değil ta nereden geliyo" mealinde bir şeyler diyecekler -ki en son aradığımda böyle oldu.

fantaghiro
1

mobil görünümden çık