bu yüzücülerde teknolojik mayolar yasaklanmis sanirim.

bu tamamen sacmalik degil mi?

olimpiyatlar, spor insan faktörü filan diyoruz tamam süper ama hata barindirmiyor mu bu?

en basta yüzmede yasakladilar ama futbolda yeni terlemede rahat ettiren formalar, kramponlar, efendim bisiklet yarislarinda mühendislik harikalari, ya da basketbolcularin sinirlari zorlayan ayakkabilari ne oluyor?

bu kadar yasakci olmak sacmalik degil mi?

 

aslında keşke hepsinde yasaklansın çünkü sporcunun değil kullandığı aletin vs 'nin etkisi artıyor bunu en rahat gözlemleyebileceğin formula teknik kısmını o kadar abartılar ki pilotların yarışlarda etkisi azaldı. olaylar monotonloşmaya başladı.

hitsumo

@ hitsumo,

olimpiyatlarda ya hep ya hic olabilir mesela, derler i tüm kosucular ayni ayakkabi stilini ve materyalleri kullanmak zorunda ama markalar ve dizayn degisebilir, bunu her alana yayabiliriz.

ama formula bir yorumu bence cok yanlis, formula bir zaten teknik bi spor,arac ve sürücü bütünlesik ona karisilmasi cok yanlis ve sacma.amaci teknik limitleri zorlamak olan yarismaya teknik limitlere cikinca yasak getirmek yanlis.

olimpiyatlarda tamamen standartlasma olabilir ama formula bir icin formula 3, efendim standart araclarin oldugu yarislar filan var zaten.

serabetan

yüzme de o mayolar sürtünmeyi azaltıp falan yüzücünün daha hızlı gitmesini sağlıyor, bu da o mayoya sahip olmayanın önüne geçmesi anlamına geliyor ki bu adaletsizlik olur. sporcunun antremanı, yeteneği değil de parayı basıp aldığı mayo etki eder. ayrıca bir kaç sene önceki bir rekoru o kadar iyi olmadan kırabilir.

krampon, forma falan aynı şey değil, futbolda basketbolda bu kadar fark yaratacak bir ayakkabı yok. futbolda herkes topu kavrayan krampon veya basketbolda hava tabanlı bilek destekli ayakkabı giyiyor. vuruş gücünü insanın gücünden ayrıca kendisi güç ekleyen krampon veya altı yaylı falan seni durduk yere 20 cm fazla zıplatan basketbol ayakkabısı çıktığı zaman aynı muameleyi görecektir. bisiklet zaten mekanik bir yapı, bilgim yok ama tahmin olarak belirli kısıtlamalar vardır, onlar dahilinde her sporcunun aşağı yukarı benzer ekipmanı vardır.

r_u_h

evet formula bir araç sürücü bütünleşik buna bir şey demiyorum. ikisinin olaya etki oranı sürücü > araç iken araç > sürücü oluyor sanırım okuduklarıma göre yanlış hatırlamıyorsam aracın arka kanadı değiştimi ne bu değişlik sayesinde arkadaki öndekini rahatça geçebiliyor ama öndekini savunamıyor diye bir şey okudum. önceden daha çekişmeli olan geçişler daha sıkıcı hal alır bu da iyi bir şey değil bence.
yazıyı ekşide okumuştum

hitsumo
1

mobil görünümden çık