yeni eve taşındım 2 ay önce. hiç elektrik faturası gelmedi. fatura ev sahibinin üzerineydi üzerime almadım masraf çıkmasın diye. su faturası da aynı şekilde. su faturası geliyor ama elektrik gelmiyor. apartmanda sayaçların üzerinde abone numaraları yazıyor. diğer dairelere gelen faturalarla karşılaştırdım hepsi tutuyor. benim sayacın üstündeki abone numarasıyla fatura sorgulama yaptığımda ise kayıt bulunamadı diyor. sizce saf ayağına mı yatayım yoksa uyandırayım mı?




 

Belli bir ücreti aşmadan fatura göndermiyorlar diye biliyorum. Henüz minimum rakama ulaşmamış olabilirsiniz ama yine de bir sorun sonra toptan gelirse kötü olur.

lunedor

bana 3.40 tl için bile fatura geldi,miktarla ilgili olduğunu sanmıyorum. son aylarda faturalar çok düzensiz geliyor, 45 gunluk, 25 günlük hatta 9 gunluk fatura geldi bana. öyle bişey olabilir.

hypathia

@lunedor o kadar az harcamış olamam ya. kaldı ki eğer öyle bile olsa kayıt bulunamadı demezdi sistemde.

eter

konşulara bi sor derim.

edit: hea onlara geliyomuş sana gelmiyomuş.
biraz daha bekle gelmezse sor bence ev sahibine

jedilance

kimseyi uyandırma. çaktırmadan kullan paşa paşa. ben uyandırdım salak gibi, 1.500 tl borç kitlediler.

reso aga

@reso aga evet ben de ondan tırsıyorum. şimdi eğer benden önceki kiracı da hiç ödemediyse hayvani tutarda bir elektrik faturası dayamasınlar. gerçi kira sözleşmesi var benim ne zaman oturmaya başladığım belli ama yine de insan çekiniyor.

eter

Ortaya ciktiginda gecmisten gelen borc falan varsa ayrıştırılamaz hale gelir, üstelik bunu farketmen gerektigi icin zor duruma dusersin. Bir sor ev sahibine.

drip nick i zaten kullanilmakta

başına bela olur. ciddi ciddi üzerine al kontrat yoksa yeni tarihli düzenle hemen.

mr fusion

aynı sorun bizim öğrenci evinin başına geldi. bize 120 civarı fatura geliyordu bir ay 10 tl gelince bu işte bir iş var dedik dilekçe yazdık sayaç bozuk diye kimse tınlamadı bizde bu şekide 4 ay devam ettik. sonra 5. ay ortalama 120*4 den hesaplayıp 480 küsür para geçirince çok koymuştu.

not: sayaç bozukmuş değiştirdiler ve 40 tl de sayaç parası kitlediler.

bulamıyorum

ben de sözleşmeye güvendim ancak sen giriş yaptığın tarihte var olan kw rakamlarını herhangi bi yere not etmediysen bi işe yaramıyor(muş).

reso aga
1

mobil görünümden çık