dün evdeyim, ki ev de 3 kat, sırtımda bir hareketlilik hissettim. önemsemeden, gayri ihtiyarı elimi sırtıma attım bi şey vardı. alıp baktım. sırt kısmı uğur böceğine benzeyen ama gri renkte olduğunu hatırladığım, çok da başka detayını hatırlayamadığım böcekvari bi hayvan gördüm. o tip böceklerden tiksndiğim için hafif sıkıp halıya attım. üçüncü katta kene'nin işi olur mu? ama pantolona tutunup, çantaya atlayıp gelmiş olabilir mi? son birkaç haftada doğa yüzü görmedim, aynı evde yaşayanlar balıkesir tarafarına gittiler. pek kene bölgesi değil ki, onlar taşımız olsunlar, di mi? peki kene'nin üçüncü katta bulunma ihtimali nedir? bilen var mı? sonracığıma..

asıl soru burda, her kene'de kırım kongo olmadığını biliyorum ama gerek böcek tiksintisi, gerek ince bi pimpirik ile vücudumun görebildiğim taraflarını elle, gözle kontrol ettim. huylanmayla karışık refleks bi iki tepki verdim. bu bir kene ise, ve ısırıldıysam, google belirtilerin görülme süresi olarak iki gün vermiş. ateş, bulantı, kusma, baş ağrısı, ısırılan yerde kızarıklık gibi belirtilerden bahsediyor. kene'yse kendim çıkartmamalıyım onu biliyorum.

bu konuda detay ve özel bilgi sahibi insan var mıdır burda?

 

3.katta kene olur.

basond

kene degildir bence.sirtimdan aldim diyosun, tutup cekmedin sonucta?

madman

@madman,

sırtımda bi hareket vardı, attım elimi rahatça tutabildim. hani varsayalım keneydi, ısırmamıştı henüz. kene değildir derken, sadece tutup çekmediğim için mi dedin?

hınzırpaşa

hocam 6.kattaki evimde arkadaşın yatağının üzerinde kene bulmuştum. yatağa uzanmışım kafayı bi çevirdim keneyle göz göze geldik.

rony

sırtı karpuz çekirdeğine mi benziyordu? kenenin tipi genelde öyle oluyor.

ama gri renk diyorsun. geçen ben de ofiste masa üzerinde gri renkli bir böcek gördüm. keneyle alakası olmayan, küçük bir şey. selam verip yanımdan geçti gitti. akraba olabilirler.

sir gawain

@sir gawain,

internetten kene fotoğraflarına baktım, hepsi söylediğin gibiydi. benim gördüğüm tam anlamıyla, uğur böceğinin gri'si. hani uğur böceğinin sırtında, kanatlarının olduğu yerde bir yarım dairelik var ya, ona benzer bir şey de gördüm. bu anlattıklarım kene özellikleri değil gibi.

hınzırpaşa

@hınzırpaşa sadece ona dayanarak değildir demedim.son zamanlarda doga yuzu gormemissin zaten.
Rahat ol, telas yapma.

madman

@madman,
gördüğüm en "doğa" caddebostan sahil'di valla :) teşekkürler. telaştan çok sanırım vesvese oluyor yaptığım şey. birkaç güne bi şey olmayınca güler geçerim.

hınzırpaşa

caddebostan sahilde de kene var :)

65 derece

@65 derece,
e o zaman benimkisi, "kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek" mealinde oldu. :)

hınzırpaşa

millet, hayvanın leşini buldum odada..
1 santimetre boyunda,
antenleri var. kenede anten oluyor mu?
sırt kısmı, yani kabuğu söylediğim gibi gri'ye yakın sütlü kahve. üç çizgi var gibi kabuğun en sağında, en solunda ve ortasında 4 ayağı var. ağız kısmında el gibi iki uzvu daha var. fotosunu şimdi çekemedim. çözünürlük kurtarmıyor. kene mi bu?

hınzırpaşa

caps ver.

basond
1

mobil görünümden çık