Selamlar

Ankarada bi moda evine sablon bi web sitesi yapacak ogrenci arkadas ariyorum. Reklam ajanslari copy paste sitelere fahis fiyatlar istiyor. Ne yapayim sizce?

Yapilacak is bir tanitim metni ve ornek modelleri siteye yerlestirmek. Nasil guncellenecegini gostermek

Bir de bu isi kendim yapmak istesem ne yazilimi kullanmaliyim basitinden, alan adi domain vs isleri karisik isler mi?

 

-drupal
-joomla

gibi sistemleri kullanarak hazırlanabilir.

heritage

alan adı ve domain işleri çok karışık işler değil ama yine de teknik destek almanız gerekir. joomla gibi bir sistemi kurmak için alan adını ve hostu satın alıp bu ikisini eşleştirmek gerekir name server'lar aracılığı ile. ardından bi mysql alanı ve bir veritabanı oluşturmalısınız. bu işleri bir bilene danışmanız gerekir.

himmet dayi

Himmet dayi cok iyi yazmissiniz da bunu kendim yapamaz miyim hic bu isleri bilmeden? Bi bilen mi yapsin dersin?

ok pazartesi

bunlar artık otomatik. bu ay chip dergisi bir yıllık host hediye veriyor webadam.com'dan 20 liraya da domain alırsınız. kendi bünyesinde joomlası vs. var. tek tıkla halledersiniz.

wampex

yaparsın yapmasına ama bir forumdan ne bileyim bir arkadaşından nasıl yapılacağını öğrenmezsen kafan karışabilir. ben joomla için gereken şeyleri çok yüzeysel olarak yazayım sana, sen de "**** nasıl yapılır" diye aratabilirsin.

1. domain ve host satın al (aynı ya da farklı firmalardan olabilir ancak satın alacağın host php ve mysql destekli olmalıdır.
2. domain ayarlarından Name Serve'ları (NS) host'un kullandığı name serverlara yönlendir. (Örn: ns1.dreamhost.com, ns2.dreamhost.com gibi)
3. host paneline satın aldığın domain'i ekle (bu aşamada FTP için kullanıcı ve şifre tanımlayacaksın. Bu k.adı ve şifreyi çok kullanacaksın. (mysql.domainadi.com gibi)
4. Yine host panelinden veritabanı için alan adı tanımlayacaksın (subdomain olacak. Yani mysql.domainadi.com gibi) Bu aşamada yine bir kullanıcı adı ve şife tanımlaman gerekecek. Bunu da kullanacaksın. Diğeriyle aynı da olabilir farklı da.
5. tanımladığın bu alan adının altında veritabanı oluşturacaksın.

Tüm bunları yaptıktan sonra (ki her bir işlem 5-30 dk arasında zaman alabiliyor) FTP alanına bağlanabilirsin. FTP alanına FileZilla (öneririm), CuteFTP gibi programlar aracılığı ile bağlanacaksın. FTP senin internet üzerindeki Hard Diskin gibidir ve içine attığın web sayfalarını çalıştırabilir.

Joomla kurmak nispeten biraz daha kolaydır. İşletim sistemi kurmaya benzer ve her adımda yapman gerekenler yazılıdır. Yalnız joomla'yı kurmakla bitmiyor. Joomla nedir nasıl kullanılır bilmek lazım.

Son olara joomla ile yaptığım bir web sitesi de şudur: www.endmuh.net

himmet dayi

Diyosun ki otur kendin ugras

ok pazartesi

Himmet dayi eline saglik cok guzel izah etmissin. Web sitesi de cok şık. Ben tabi daha basit arayislardayim kullanici girisi vs olmak zorunda degil, maksat resim yukleyelim eli yuzu duzgun bi arayuz olsun terzi arkadasim da rahat rahat kullansin

ok pazartesi

kullanıcı girişi olmasa da resim yükleyip güncellemek istediğin bir site istiyorsan joomla çok iyidir. kullanıcı kaydını pasif yaparsın olur biter. diğer türlü html yazılım olarak daha basittir ancak kullanım olarak zordur. çok uğraştırır. bence kendin uğraşırsan çok daha iyi olur. ben de bilmiyordum eskiden tamamen uğraşa uğraşa, deneme yanılmayla yaptım bir sürü site. bugün ise 2-3 günde sıfırdan site yapabilirim.

Kullanıcı girişsiz bir başka örnek: www.ventoticaret.com

himmet dayi
1

mobil görünümden çık