ilkogretim 6., 7. ve 8. sinif ogrencilerine izletebilecegim film veya belgesel ariyorum, mumkunse alt yazili. ozellikle fast foodlarla ilgili olursa sevinirim, kendinize iyi bakin, tesekkurler simdiden!




 

izlemedim ve o yaştaki çocuklar için uygun mudur bilmiyorum ama fast foodla ilgili en etkili belgesellerden biri şudur:
www.imdb.com

ayrıca bbc'nin planet earth serisini şiddetle öneririm. eşsiz görüntüleriyle müthiş ufuk açacağına inanıyorum.

mr rosebud

food inc. basladim ama bitiremedim, uygundur degil mi o yas grubu icin?

dutturudunya

life in a day, fast food yok ama farklı kültürler, farklı insanlar bir arada.insanlardan 24 temmuz 2010'da günlük hayatlarını videoya almaları istenmiş ve birkaç soruya da cevap verilmesi rica edilmiş. sonuç 192 ülkeden toplam 4500 saatin üzerine video upload'ı olmuş.

www.youtube.com

alt yazısı var. ayrıca ücretsiz yayınlanıyor internet üzerinden. bu nedenle indirmenizde yasadışı olmaz.

edit: planet earth'ü görünce aklıma geldi frozen earth de olabilir.

edit2: videodaki çoğu insanın tam bir yıl sonra 24 temmuzdaki durumlarının videoları ve röportajlarıda var ayrıca.

utkucbkc

bbc planet earth serilerini online olarak izlemek mumkun mudur acaba? malum indirmek pek mumkun olmuyor okulda. istiyorum ki youtube gibi direk tiklayinca izlenebilsin?

dutturudunya

ayı

kediebesi

super size me isimli belgesel bir ay boyunca sadece fastfood yiyen bir adamın bir ayını konu alıyor. uygunsuz kaçmaz sanırım o yaş grubu için.

the age of stupid isimli belgesel fast food ile ilgili değil lakin güzel bir belgesel ve o yaş grubuna uygun.

dahinnotha

Jamie Oliver'ın özellikle okullardaki yemek alışkanlıkları üzerine yaptığı bir program var. Çocukları yemek konusunda bilinçlendirme amaçlı olarak neyin içinde ne olduğunu gösteriyor ve sağlıklı alternatifleri öğretiyor.
www.imdb.com
Youtube'da da var hatta:
www.youtube.com

james choice
1

mobil görünümden çık