ister ilkokul kafasiyla cevaplayin, ister buyuk kafasiyla. gunumuz sartlarinda olsun ama cevaplariniz.

(daha fazla görüş istiyorum aslında. entelektüel olarak nasıl olsun mesela?

öne çıkan güzel olması ve öğrenci kayırmayıp bağırmaması. peki ya başka? dersleri konseptli mi işlesin. maskeli balo mu yapsın. napsın?)

 

ödev vermeyen modelinden isterdim.

mahone

Tatlı sert olsun.Babacan olsun.

Kierkegaard

benim anlayabileceğim dilde anlatabilsin olanı biteni.
ani sinir patlamaları yaşamasın, korkutmasın.

sopiro

her öğrenciye farklı ve özel olduğunu hissettirmeli.(birileri çıkıp sınıf 30 kişi, o nasıl olacak demesin. onu da ben bilemem)

manifeste

memeli

kakoy

öğrenci kayırmasın.

blackmail

ilkokulda sınıfın en çalışkanlarından biri olarak, sınıf öğretmenimin tembelleri azarlamasından hiç hoşlanmazdım. üzülürdüm o arkadaşlarımın adına. daha iyi bir öğretmenimiz olmasını isterdim.(eğitimi çok güzel olmasına rağmen)

ayrıca ceza değil, ödül sistemini kullanmalı.

shyzore

güzel olsun lan, aşık olunucak gibi.

hope ender

özel bir öğrencisi olmasın isterim.

in search we trust

çok "holivudvari" ama ilham verebilmeli. gaza getirmeli öğrencileri. bizimle çocuk olabilmeli, ama öğretmen olduğunu da hissettirmeli.

pokerface

benim ilgi alanlarımı keşfedebilsin ve beni ona göre yönlendirsin.

lemmiwinks

Kesinlikle şiddet uygulamamalı, sınıfta herkese tek tek baban ne iş yapıyor diye sormamalı, öğrencileri azarlayarak, aşağılayarak sınıfta sessizlik sağlamaya çalışmayın.

disfircasiyimben

ilk 5 sınıfı 3 farklı okulda okudum. 4 tane öğretmenim oldu. hoşuma giden şeyler, biz 5. sınıftaydık, bu anadolu ateşi falan çıkıyordu böyle, ilk zamanları. Bizim de orayla ilgili bir hocamız vardı ve bize benzer bir dans gösterisi yaptık. bütün sınıfın katıldığı 2 tiyatro oyunu sahneledik(ki bir tanesi yaşar ne yaşar ne yaşamaz idi) bir tane de karadeniz türküleri potborisi gerçekleştirdik. Ayrıca, ilk derslerde "dün evde ne öğrendiniz" gibi, çocuklara dünyada neler olup bittiğini sormak bence çok faydalı. en azından ben bu yüzden 1. sınıftan beri haberleri izlerim her akşam. Bana çok faydası oldu. Ayrıca çok sevdiğim başka bir olay da, 4. sınıfta 40 kişilik sınıf 8 kişilik 5 küme'ye ayrılmıştık ve fen bilgisi ve sosyal bilgiler derslerini bu şekilde küme küme anlatmıştık. bir küme dersi anlatmak için hazırlanırken diğer kümeler de konuya çalışıp anlatan kümeyi zorlayacak soru bulmaya çalışırdık. böylece bütün sınıf gaza gelmiş şekilde ders çalışırdık ve o gün anlattığım konular bugün hala aklımdadır.(Örneğin fen bilgisinde taç yaprak ve çiçek yaprağı ben anlatmıştım konuda, tarladan papatya toplayıp bütün sınıfa uygulamalı anlatmıştım, sosyal bilgilerde de "haritanın elemanları" konusu benimdi, onu da unutmadım) hem bu şekilde öğrenciler topluluk karşısında konuşmayı da öğrenmiş oluyor, grup çalışmasını da. Hem de derslere daha iyi çalışılmış oluyor bence.

şöyle baktım da, öğretmenim ne sosyal ne güzel bir insanmış. Ellerinden öperim kendisinin, Kenan Çağlar'dı adı. İlhami Ahmed Örnekal ilköğretim okulu.

dampire

daha fazla görüş istiyorum aslında. entelektüel olarak nasıl olsun mesela?

öne çıkan güzel olması ve öğrenci kayırmayıp bağırmaması. peki ya başka? dersleri konseptli mi işlesin. maskeli balo mu yapsın. napsın?

sharon and hope

farkı eğitim sistemlerini (ülkelerdeki) ve farklı eğitim sistemlerini (teorik olarak) bilsin.
çocuk psikolojisini yalasın yutsun.
çocuğun zihinsel olarak gelişim evrelerini bilsin.

goldentitan
1

mobil görünümden çık