bir hafta 10 gün önce doktora gittim. verdiği numaradan gözlük aldım bugün elime geçti ama her yeri bir değişik görüyorum. uzaklık yakınlık algım şaştı. böyle kafamı çevirdiğimde eşyalar genişleyip daralıyor falan. acaba göz numarasını büyük mü verdi. tekrar muayene olup para vermek istemiyorum.

şöyle ki gözümün 1.50 olmadığını biliyorum çünkü lensim 1.50 ve tam anlamıyla net göremiyorum. 2.00 da büyük geldi. kendi başıma iş yapıp direk 1.75 gözlük camı alsam çok mu cahilce olur?


 

lens ve gözlük farklı numaralara sahip.

alışman için atıyorum 1.75 ise 1.50 verir, ya da abartıp 1.25 verir. sonra gözün çok hafif hafif büyüyünce gerçek değerini dayar direk. tekrar muayeneye git, ama başka bir doktora. kaliteli bir yere mümkünse de. :) aynılarını sor garanti olsun diye istersen, dediklerini de harfiyen yerine getir.

zaraeta

Hayır bir anormallik yok. Ben 11 yıldır gözlük takıyorum, yeni gözlük aldığım zaman göz numaram büyümüşse etraftaki nesneler farklı görünüyor gibi oluyor. Sonra alışıyorsun.

Bu arada, gözlük ile lens numaraları farklılık gösteriyor bildiğim kadarıyla. Lens taktığım bir sürede gözlük numaram ile lens numaramın aynı olmadığını farkettim. Bence göz doktorunuza danışın.

burka

ha oraya değinmemişim ben bu arada :)

gözlüğü ilk taktığım günlerde, apartmanın zeminindeki taşlar bile daha parlak gelmişti bana. sanki 240p'den full hd'ye çıkmış gibi :) şu anda ise gözlüğü çıkartınca tam tersini yaşıyorum. 5-6 saniye başım falan bile dönüyor.

zaraeta
1

mobil görünümden çık