adamın içinde mi olacak yazılımcılık? yazılımcılığa yatkınlık diye birşey var mıdır? yoksa sonradan çalışılarak yazılımcı olunur mu? biliyorum ilk etapta saçma gelebilir bu soru...
kapasitemi biliyorum, zeki olduğumu düşünüyorum ama örneğin bugün izlediğim nesne yönemli php programlama videolarından bir bok anlamadım. adam method yazdıkça, object düzdükçe "napıyor lan bu yamuk?" dedim durdum.
evet yazılımcı arkadaşlar ne diyor bu işe? yazılımcılık çalışmakla olur mu yoksa adamın içinde mi olacak bu sevda?

yazılımcılığa yatkınlık; problem çözebilme, sistematik çalışma, olaya farklı açılardan bakabilme, duruma göre ekip içerisinde uyumlu çalışabilme ve de sürekli kendini geliştirmeye açık olabilmedir bana göre.
bu bağlamda, yazılımcı olunmaz yazılımcı doğulur önermesi yanlış. yukarıda bahsettiğim özellikler elde edildiği takdirde şahane bir yazılımcı olabilirsiniz. ha o özelliklerin bir kısmına sahipseniz de yazılımcı olabilirsiniz, fakat zorlanırsınız. özelliklerin hiçbirine sahip değilseniz işte o zaman programlama dünyasından uzak durun derim.


kimse anasının karnından c+ bilerek doğmuyor. istersen öğrenirsin yaparsın.


sıkı çalışmayla olunur, elbette biraz zeka gerektirir. video izlemeyle değil bol pratikle oturur her şey.


izleyerek bir şey olunmuyor harbiden. bir şeyler yapmaya çalışırken öğreniliyor en güzel.


ortalama bir zekadaki herkes yazılımcı olabilir ama zeka ve çalışma arttıkça kalite de artar.


Çalışırsan yaparsın. Nesne yönelimli programlamanın mantığını bilmeden öyle bir video izlediysen apışıp kalman normal.


örneğiniz için konuşuyorum, oop tekniğini bilmeyen adam elli saat video izlese de bir şey olmaz ki. ben hiçbir zaman videodan öğrenemedim. illa açıp okumam gerekti ki bence doğrusu da bu.
ayrıca yazılımcılık öğrenilir. 1. sınıfta daha bölümün ne olduğundan habersiz kızlar şimdi gayet de yazıyorlar mesela. alışmak önemli olan bence.


bence çalışarak da -- tabii ki -- yazılımcı olunur ama 'yazılımcılığa yatkınlık' da vardır sanki. bir insan çok zeki olabilir ama o analitik düşünce, sonuçları yorumlama, nesnel düşünme, olası hataları anlayabilme vs. yapısı uygun değilse yazılımcılık için uygun olamaz gibime geliyor. he o sözde yazılımcılığa yatkınlık nasıl anlaşılır ? onu bilemem, bir de, video izleyerek öğrenmeye çalışmak bir kenara,ben olsam php'yi seçmezdim OOP mantığını layıkıyla öğrenmek için..


@cinsiikinoktaustustesapik+1
OOP mantığı öğrenmek istiyorsan Java'dan başlaman daha rahat olabilir. PHP'ye geçişin de kolay olur.


OOP paradigmalarına sahip C# ile başlamayı düşünürsen www.acikakademi.com sitesine bir bak derim. Adamlar mis gibi E-Learning sistemi oturtmuş.
