1. bunu öğreten kurs var mı? varsa;
2. tam zamanlı olarak gitsem ne kadar zamanda öğrenirim?
3. özel hocalar nasıl çalışır
4. kursun/hocanın maliyeti ne olur?
5. tavsiye edebileceğiniz bir yer/kişi var mı? (şehir önemli değil)

1 - tabii vardır.
2 - yetenekliysen ve çalışırsan birkaç ayda, değilsen ama çok çalışırsan bir senede falan öğrenirsin.
3 - genelde kendi atölyeleri olur, oraya gidersin belli saatlerde. genelde haftada bir ya da iki gün 3-4 saatlik dersler olur.
4 - hocanın kabiliyetine ve hitabettiği kitleye göre değişir. çok öğrencisi olabilir, bir-iki öğrencisi olabilir.. seri eğitim verebilir, kişisel olarak ilgilenebilir.. tüm bunlar ücreti etkiler. ama ortalama saati 10-30 ytl arasında değişir.
5 - benim ders veren birkaç arkadaşım var, ama pastel konusunda hangisi deneyimlidir sormak lazım. hepsi istanbul'da tabii.
Yalnız şöyle söyleyeyim; önce desen eğitimi alırsın, karakalemle çizmeyi öğrenirsin. sonra malzeme değiştirmeye başlarsın. kimse seni pastelden başlatmaz, önceden bir eğitimin yoksa.


@ashh: ders veren arkadaşlarının iletişim bilgilerini verebilir misin? insanimsi@gmail.com


gönderdim :)
