Daha demin bi eleman vardı koç üniversitesinden (bu yarışmaya verdiği kaçıncı kurban acaba bu üniversite)
arkadaş hem ekonomi okumuş hem makina..hadi ekonomi okudun eyvallah da makina okumuş adam nasıl beşiktaş ile altayın aynı renklere sahip olduğunu bilmez yahu..hiç mi derste iddaa oynamadın? hiç mi kantinde lak lak yapmadın bu çocuğa sorsan bilincek soruların cevaplarını 'unutmak' için kaç yıl dirsek çürüttün yahu?
yaşım henüz 23 bilmiyorum ben mi çok farkındayım herşeyin yoksa dünya mı almış başını gidiyor da hakkatten vahim durum ya..herşeyi geçtim rahmetli ecevit'in sesini bilin be arkadaş adam bağırıyor konuşmasında 'adaya barış götürüyoruz' diye kınalıada mı bu
hoff çok sinirlendim

kayıtlara geçsin diye söylüyorum. hiç derste iddaa oynamadım. bizim zamanımızda iddaa yoktu ama olsa da oynamazdım. futbol laklakım da olmadı. (gerçi altay-beşiktaş sorusunu bildim)


@scapegoat dibine kadar haklısın.


heyecandan nefeslerini tutuyolar beyne oksijen gitmiyo :) diğer insanlar da salak hatalar yapıyodur da, senin ilgini özel üniversitelerden iki bölüm bitirmiş tipler çekiyodur, o kadar okumuş etmiş öğrenememiş gibisinden.


@microfiction kardeşim; benim ki mecazi biliyosun..ama bazı şeyleri bilmek için de kasmak mı gerekiyor illa ki? bak helal olsun herife faust cevabına mantıklı yanaştı ama adam belli bir alana kitlenmiş yani dünyadan haberi yok geçen haftaki hukuk okuyan hatun gazte okumaya yeni başladım diyor yahu ben mi yanlış düşünüyorum en çok okuması gerekenler bunlar değil mi?


eleştirdiğin şeyi "derste hiç mi iddia oynamadın" diye savunman çok ironik.


@reddediyorum: lütfen bir üstündeki mesajımı oku


bu kadar laf kalabalığı yaptıktan sonra ciddi bir şey söyleyeceksin sanmıştım, ne bileyim bir bakanın adını bilemedi ya da çok önemli bir tarih falan, söylediğin şey beşiktaş-altay rengi. ben devlet üniversitesindeyim ama sorsalar ben de bilmezdim, hatta ecevit'in sesini de tanımazdım muhtemelen, programı izlemedim ama belki söylediklerinden çıkarırdım ne bileyim...


@demet: keşke bu bölümü ve o yarışmacıyı izleseydin anlardın ne denli haklı olduğumu.. ardından gelen 78 yaşındaki duymakta bile güçlük teken tonton teyze bile çok daha başarılı yarışıyor


e devlet üniversitelerinde gelen de bin türlü boş beleş adam çıktı bu programa. söylediğin şeyler bilinmesi gereken sorular gerçi...


illaki vardır ben yok demiyorum ama adını vermek istemediğim ülkenin sayılı önde gelen profesörümün de dediği gibi 'aylık aldığım maaşı bir haftada veren bir üniversitede işbaşı yaptım..bir ay zor dayandım..böyle kalitesiz bir ortamda bulunmayı kendime yakıştıramadım ve daha az paraya devlet üniversitesine geri döndüm' ... benim için okurken duyduğum bu cümle az çok bir anlam ifade ediyor şimdi ise durumu özetliyor


hayır gerçekten ciddi mi böyle düşünüyosunuz bilmiyorum şöyle anlatayım, türkiye'de hatta dünyada insanlar bu şekilde. neden insan kendini farazi bilgiyle doldursun ki. insan yer, içer, ürer, ölür. çoğu insanda bilme isteği yoktur.
ben facebook'ta çok kişili bir bilgi yarışması oyunu oynuyordum. ama sürekli sonuncu olan birisi bir anda birinci olmaya başladı. meğerse, o oyunun cevap anahtarı bir sitesi varmış. bir insan, keyfine oynanan bir oyunda, hileye başvuruyor. budur yani.
insanların "bilme arzusunu" çapraz bulmacalardan ötesine taşıyacak bir şeyler lazım. öyle yıllar gelmeli yani. öbür insanların tasfiye olması lazım bu toplumdan.


yok yok gerçekten var böyleleri ama takım rengi sorusuna birşey diyemem olabilir futbol ilgi alanıyla alakalı bir durum sonuçta ''lan nasıl bilemedi ''gibi tepkiye gerek yok bence.. neyse ama bugün 5n1k(c.ö iyi geçirdi lafarı ama :) da konuktu geçenki ablamız o gerçekten arızalıydı siyasal bilimler okuyor ve tbmm nin parlAmento olduğunu bilmiyor :D


@reddediyorum: güzel bir eleştirel yaklaşım..doğru söylüyorsun aslında ot geldik pancar gidiyoruz ifadesinin başka bir anlatım versiyonu bu...neden ihtiyac duyayım ki..amerikalıları eleştirir herkes ben övüyorum..adamlar kıtada yaşıyor yahu diğer ülkeler neden umurlarında olsun..akşam çıkıyor işten gidiyor amerikan futbolu izliyor hatta öğle arası shark week'e bayılıyor hayat bu yahu..ama bizim bulunduğumuz bölge böyle değil ne yazıkki..amerikada beyin gerektirmeyen işlerden dünya para kazanabilirken (ki kazandım biliyorum) bulunduğumuz bölgede bilgili ve pratik zekalı olmak zorundasın kurtulabilmek için..


scapegoat haklısın yerden göge onu bırak adam okumuş lafta adam olmuş.. anasını koynundan ünvrs. gelmiş hop işe başlıyor..bilgiyi bırak hayat tecrübe ayaklarını üstünde durma yanlız yaşama kabiliyeti yokk.. diyorsun ki nası yanii kaardeşşş??


nasıl yani diyorsun da oluyor işte..eskiden severek izlediğim yarışmadan soğudum bu sene..kalitesi iyice düştü..eskiden bakalım adam 500binlik soruyu görebiliyor mu diye beklerdik şimdi ilk beşi geçebilecekler mi diye bekliyoruz..hayır neye üzülüyorum biliyomusun yarışan arkadaş kendisi de farkında internette dalga geçileceğini asıl korkusu kaybetmek değil internette madara edici yorumlar almak..yahu komşunun dediği ne çabuk karakterinin önüne geçti?


ama bak bu dediğimi siz de farketmişsinizdir.. kenen bey de eskiden milletin üstüne bukadar gelmezdii..şimdi formatı mı değiştirdiler nedir..adam milletin üstün de bi baskı halinde.. yarışanlar önce dikkat edin önce o laf söyleyecek diye tirsiyor:)))


özel üniversiteyle alakası yok.
babam türkiye'nin en iyi olduğu söylenen üniversitelerinden birinde profesör ve basit bir soruyu bilemez de öğrencilerime karşı mahçup olurum diye başvurmuyor bile. ne kadar donanımlı olursanız olun illa ki ilgi alanınız içinde yer almayan ya da öğrenme durumunun denk gelmediği olaylar/konular illa ki olacaktır. kimse wikipedia değil.


şimdi, vakıf üniversiteleri-kim milyoner olmak ister üzerinden genel kültür ölçüyorsak şöyle bir şey de var: (her ne kadar salt sözümden ibaret olsa da sözüme itimat edeceğinizi umuyorum) eğer bir ölçütse, ben de bundan yıllar önce bir vakıf üniversitesinden mezun oldum. kim milyoner ister'deki soruları da çoğu kere jokersiz 60 bine, 125 bine kadar takır takır biliyorum. en azından şunu söyleyeyim, 125'bini garantilediğim çok oluyor. 250'binlik soruları da (bir iki kere mi açıldı onlar? yoksa bir kere mi?). şimdi kim milyoner olmak ister bir ölçüt müdür? yoksa özel üniversite/vakıf üniversitesinden mezun olmak mı bir ölçüt? (şu var, şu vakitten sonra katılır mısın deseler üç kere düşünürüm. rahat evimde oturup, çay içerken biliyorum diye olmadık bir soruda çuvallama olasılığım yok değil yani)
başka bir hususu da belirtmek isterim. ben yüksek lisansımı türkiye'nin en eski üniversitesi diye bilinen üniversitede yaptım ve pişman oldum. pişman olma sebebim lisanstaki derslerdeki tartışmalarımızın entelektüel düzeyi ile mastırdaki derslerin yavanlığı arasında dağlar kadar fark olmasıydı. hem öğrenciler hem de hocalar açısından. gerçi biraz da mezun olduğum üniversite-fakülte ikilisiyle, kendi arkadaş çevremle vb. de ilgili bir şey sanırım.
yani diyeceğim o ki vakıf üniversitesi (veya özel üniversite; ne haltsa işte) ile kim milyoner eşleştirmesinden çok bir yere varılacaksa; ben y.lisansımı yaptığım devlet üniversitesindeki önemli bir bölümdeki prof. unvanlı adamların yarışmada çoğumuzun rahatlıkla yanıt verdikleri sorularda çuvallayacaklarını biliyorum. yarışmayı boşverirsek, gerçek hayattaki entelektüel düzeylerinin çuvalladığını da gördüm. ki bunlarla ilgili zamanında yazıp çizmiştim ama anonim kalmak adına en azından duyuru duvarında bunları tek tek saymayacağım.
edit: profesörlerden söz açılmışken... yakından tanıdığım bir hukuk profesörünün, oğlu bir vakıf üniversitesini kazandı diye müthiş sevindiğini anımsıyorum. genellemelerden kaçınmak iyidir. üniversiteleri, bölümleri ve en önemlisi bireyleri tek tek değerlendirmek gerekir.


ben de katılayım bu heyecanlı konuşmaya ve soruya soruyla karşılık vereyim; yarışmadasınız ve ilk soruda karşınıza şöyle bir şey çıktı:
aşağıdakilerden hangisini size ait olan bir şeyden bahsederken kullanırsınız?
a- ben imki
b- benim ki
c- benimki
d- siklemem
ne cevap vereceğiniz yazılarınızdan belli olduğundan, siz de ilk soruda elendiniz ve ne yazık; siz de o vahim güruha dahil oldunuz.


evet özel/vakıf üniversitelerinin tüm mezunları en basit soruları bilemeyecek kadar salaktır/cahildir/bilgisizdir. almak istediğiniz cevap bu sanırım.


kimse wikipedia degil +1
hayir yani sizin okudugunuz devlet universitesinde sinifta cok entellektuel tartismalar donuyordu heralde? Haci bildigin tipik ögrenci(bu her ulkede boyledir) ögrenmek icin degil derslerden iyi not almak/gecmek icin son gun calisan elemanlar olup tek yaptiklari muhabbet icmek/karsi cins/spor vb. seylerdir. Bunun disinda inekler vardir, paso ders calisirlar ama baska bisi bilmezler, geekler vardir tek dertleri frp/bilgisayardir falan gibi örnekler cogalir. Aradan 3-5 kisi cikar ki genel kulturunu gelistirmis, muhtemelen isine yaramayacak seyleri bilirler. Is bu ki google-wikipedia caginda bunlari hali hazirda biliyor olmak bir boka da yaramaz. Zaten her seyi de bilemezsin bugunki bilgi kirlililiginde.
Insanlari yargilarken kullandiginiz kriterlerinizi gözden gecirin bence. Rauf Denktas'in, Ecevit'in sesini tanimakla adam olunmuyor.


sen bu ülkede yaşayıp içinde 'adaya barış götürüyoruz amacımız...' geçen bir cümlenin ne amaçla kim tarafından söylendiğini bilmiyorsan kusura bakma da 10 yıl sonra atatürkün kim olduğunu 20 yıl sonra da nereden nasıl geldiğini unutursun..zaten arkadaş unutmuşa da benziyor kaç yıl oldu kıbrıs olayına?
