bir de kullanmadikca yazicinin bisiysi icin kurumustur, kullanilmaz gibi birsey demisti biri. yani asagi yukari 2 senedir kullanmiyorum yaziciyi, kullanamamak gibi bir durum olur mu?

cescesor' un sistemini kullandım, mürekkepleri de oldukça kaliteli, dolumu da kolay, ben de eski bir epson modelinde kullanmıştım, hafızayı silmek için ayrı kartuşlarla beraber set satılıyor. önerilebilir ve ucuz.
selamlar.


cescesor.com
set olarak bu linkteki gibi sanirim ürün. mürekkep bittiginde farkli marka mürekkep de kullanabilirim. bunlarin bir ömrü oluyor mu aslinda merak ettigim kisim o. epey arastirmistim aslinda genelde memnun kalindigi ve uzun ömürlü oldugu söyleniyordu..


Ben hp yazıcı için denedim kartuş doldurma olayını. Her gün renkli çıktı almazsan kuruyodu mürekkepler. O yüzden bıraktım. Ama mürekkepleri farklı yerden almıştım. Belki benim mürekkepde sorun vardı. Mümkün olan en az miktarla denemeni öneririm önce. Eğer sorun yaşamazsan daha çok miktarlarda alırsın.


evet bu setler, mürekkep bittiğinde yine cescesor' un kiloluk mürekkepleri var, daha ucuza geliyor. uzun ömürlü bu mürekkepler kolay kolay donmuyorlar. ancak yine de, kullanmadığınızda kartuşların ağzını bantlayıp dışarıda saklamınızı öneririm. yazıcının içindeki donmuş mürekkebi açabilmek için ayrı solüsyonlar var, ama kullanmadım. işe yarıyorsa güzel birşey.


Kartuşlarınız çipli mi? Çipli vs. değilse deforme olana kadar kullanabilirsiniz. Cescesor iyidir, Caria da kullanabilirsin.


cipli mi bilmiyorum. yazicinin modeli sx405. yazicinin icindeki mürekkebin donup donmadigini da bilemiyorum. zaten aldigimda icinde olan kartus haricinde baska kartusla kullanmadim. bittiginde de cikarmistim kartuslari. yani sanirim almadan önce yaziciyi da götürmem bir baktirmam gerekiyor olabilir. sürekli besleme sistemini de düsünüyorum bir yandan ama o kadar cok cikti alirmiyim emin olamadim. ve yazdiklarinizdan anladigim kadariyla alirsam farkli mürekkep kullanmamam daha saglikli olacak gibi.
